Πρόοδο των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα «βλέπει» ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, επισημαίνοντας ωστόσο ότι είναι «πολύ νωρίς για να πει κανείς ότι είμαστε κοντά σε ένα σημείο καμπής».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είναι πολύ νωρίς για να πει κανείς ότι είμαστε κοντά σε ένα σημείο καμπής»Όπως μεταδίδουν τα ολλανδικά ΜΜΕ, επικαλούμενα το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών σε ενημέρωση προς τους δημοσιογράφους δήλωσε ότι «ακόμα δεν έχουμε φτάσει μακριά» και πρόσθεσε ότι σκοπός παραμένει η «σταθερή συμφωνία» με την Ελλάδα.

Η δημοσιογραφική ενημέρωση στην οποία προχώρησε την Παρασκευή ο επικεφαλής του Eurogroup, έρχονται μια ημέρα μετά τα προκλητικά σχόλια που έκανε στο ολλανδικό Κοινοβούλιο ότι η Ευρώπη είναι προετοιμασμένη για διάφορες εκβάσεις στην αντιπαράθεση ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές της.

Όπως μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, ο Ολλανδός υπουργός Οικονομίας, σε ερώτημα εάν υπάρχει «Plan B» για την Ελλάδα απάντησε: «Το ερώτημα είναι αν η Ολλανδία είναι προετοιμασμένη, ή αν η ευρωζώνη είναι προετοιμασμένη για όλα τα ενδεχόμενα. Η απάντηση σε αυτό είναι “ναι”».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακόμη ανέφερε ότι το ελληνικό πακέτο μεταρρυθμίσεων μπορεί να περιλαμβάνει τον κατώτατο μισθό. Πρόσθεσε ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι ανεξάρτητη και αποφασίζει μόνη της για την προσαρμογή του ορίου του ELA.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης