Την πλήρη στήριξη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και στην κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά εξέφρασε ο Μάρτιν Σουλτς, μετά τη συνάντηση που είχε με τον έλληνα πρωθυπουργό στις Βρυξέλλες.

Αν και εκτίμησε ότι «δεν έχουμε φτάσει ακόμα στην επίλυση της κρίσης», ο πρόεδρος της Ευρωβουλής διαπίστωσε ότι υπάρχει φως στο βάθος του τούνελ και αναγνώρισε ότι η Ελλάδα επιτυγχάνει όντως πρωτογενές πλεόνασμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Βλέπουμε έξοδο από το τούνελ στην Ελλάδα» δήλωσε ο κ. Σουλτς, επισημαίνοντας ότι εφόσον επιβεβαιωθεί ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα θα πρέπει να ληφθούν αποφάσεις με στόχο την οικονομική ανάκαμψη της χώρας.

Όπως είπε ο κ. Σουλτς, στη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό συζήτησαν για την ελληνική προεδρία καθώς και τη σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα και την Ε.Ε. και για άλλη μια φορά εξέφρασε την απόλυτη στήριξη της Ευρωβουλής προς την Ελλάδα τόσο ενόψει της ελληνικής προεδρίας, όσο και των μεγάλων προκλήσεων που αντιμετωπίζει η Ελλάδα. «Η στήριξη στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά έχει ως στόχο την έξοδο της χώρας από τη κρίση παρά το γεγονός ότι δεν είμαστε ακόμη κοντά σε λύση», ανέφερε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρόεδρος της Ευρωβουλής ανέφερε, επίσης, ότι συμφωνήθηκαν οι γενικές κατευθύνσεις που θα παρουσιάσει η Ελλάδα στη διάρκεια της προεδρίας της και ειδικότερα για τους ελέγχους των συνόρων, τη μετανάστευση αλλά και τον επιμερισμό του κόστους σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης. Ανέφερε ακόμη ότι συζητήθηκαν ορισμένα θεσμικά ζητήματα σε σχέση με τις επικείμενες ευρωεκλογές.

Άνευ προηγουμένου η κρίση στην Ελλάδα

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε, από την πλευρά του, ότι η Ελλάδα εξέρχεται από μια κρίση άνευ προηγουμένου και παρά τις πολύ δύσκολες κοινωνικές συνθήκες υπάρχει αποφασιστικότητα του ελληνικού λαού αλλά και των ευρωπαίων εταίρων για ένα κοινό μέλλον για όλους. Ένα μέλλον, είπε, που θα βασίζεται στην αλληλεγγύη, την υπευθυνότητα και την ανάπτυξη.

Ο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τον κ. Σουλτς τόσο τις προτεραιότητες της ελληνικής Προεδρίας όσο και τις τελευταίες εξελίξεις στην ελληνική οικονομία. Όπως είπε, η ελληνική Προεδρία είναι αποφασισμένη να συνεργαστεί πολύ στενά και σε διαβούλευση με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, καθώς είναι δημοκρατική υποχρέωσή μας αλλά και σημάδι αλληλεγγύης για όλους μας, όπως σημείωσε.

Σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό, συμφωνήθηκε η ανάγκη για πολιτικές αναπτυξιακού χαρακτήρα, η δημιουργία θέσεων απασχόλησης ως πρώτες προτεραιότητες, παράλληλα με περαιτέρω μέτρα ολοκλήρωσης αλλά και μέτρα και πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της κινητικότητας, τη μετανάστευση αλλά και μέτρα για τη θαλάσσια πολιτική.

Ο κ. Σαμαράς εξέφρασε, εξάλλου, ικανοποίηση για το γεγονός ότι ο πρόεδρος της Ευρωβουλής υπογράμμισε την ανάγκη για τη λήψη μέτρων προς όφελος της ανάπτυξης.

Συνεχίζονται οι επαφές του Πρωθυπουργού

Αυτή την ώρα, ο κ. Σαμαράς έχει συνάντηση με τον επίτροπο Χοακίν Αλμούνια, ενώ θα ακολουθήσει συνάντηση με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και συνέντευξη Τύπου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης