Βολές κατά της κυβέρνησης, ότι επιχειρεί να στηρίξει με «μπαλώματα» το Σύστημα Υγείας, και προσωπικά κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας κ. Παύλου Πολάκη, εξαπέλυσε ο βουλευτής Επικρατείας, και τομεάρχης Υγείας της ΝΔ, Βασίλης Οικονόμου, από τα Ιωάννινα, όπου επισκέφτηκε τα δύο Νοσοκομεία της πόλης και είχε συναντήσεις με επιστημονικούς συλλόγους του κλάδου.

Ο Τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, είπε πως από τις επισκέψεις που έχει πραγματοποιήσει σε δομές ανά την Ελλάδα, η εικόνα που έχει αποκομίσει είναι βήματα προς τα πίσω τα 3 τελευταία, και ότι το ΕΣΥ δεν είναι εκείνο που ήταν το 2015, ενώ τόνισε πως «υπεύθυνη για αυτό, είναι η κυβέρνηση». Ο κ. Οικονόμου επισήμανε, πως «γίνεται προσπάθεια από γιατρούς και νοσηλευτές σε Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας για να κρατηθεί το ΕΣΥ, ωστόσο τόνισε, πως είναι αναγκαίοι οι διορισμοί μόνιμων στελεχών μέσω προκηρύξεων ή από το ΑΣΕΠ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν μπορεί να σταθεί με μπαλώματα το Σύστημα Υγείας» είπε και αναφέρθηκε στις συμβάσεις εργασίας προσωπικού μέσω ΕΣΠΑ για ένα χρόνο και στις προσλήψεις επικουρικών γιατρών και νοσηλευτών: «Θυμίζω πως το 2015, ο επικουρικός γιατρός ήταν για τον ΣΥΡΙΖΑ κόκκινο πανί» είπε ο κ. Οικονόμου.

Ο Βασίλης Οικονόμου άσκησε κριτική στις κυβερνητικές πολιτικές στον τομέα της Υγείας, αλλά και στον Παύλο Πολάκη, πως εξυπηρετούν κομματικά συμφέροντα. Ειδικότερα είπε: «Όλα είναι στο όριο της διάλυσης, η πρωτοβάθμια εντελώς διαλυμένη, τα Κέντρα Υγείας επίσης και αντί να στηρίξουμε ως τελευταία προσπάθεια τις Δημόσιες Δομές, στήνουμε άλλες τόσες, για να βάλουμε τους κολλητούς μας, τους φίλους μας, τους κομματικούς. Εμείς, πιστεύουμε ότι αυτές οι χιλιάδες διορισμοί στην Υγεία είναι από το παράθυρο.

Υπολογίζουμε 15.000 προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ, από το παράθυρο. Αυτά που λέει ο Πολάκης είναι όλα ψέματα. Είναι προσπάθεια να δημιουργηθεί κομματικός στρατός στο χώρο της Υγείας και αν λειτουργήσουν και τα ΤΟΜΥ και μπουν οι ατομικές συμβάσεις σε καθαρίστριες και φύλακες, θα πάνε στους 22.000 ανθρώπους, που δεν δουλεύουν στην Υγεία μέσα από αντικειμενικές διαδικασίες διορισμού».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το θέμα της Υγείας, βρίσκεται πολύ ψηλά στην πολιτική και κυβερνητική ατζέντα της ΝΔ, τόνισε ο κ. Οικονόμου και, αναφερόμενος στο προσυνέδριο της ΝΔ που είχε πραγματοποιηθεί στα Ιωάννινα πριν περίπου 3 μήνες, με κέντρο αναφοράς την Υγεία και την Ασφάλιση, πρόσθεσε μεταξύ άλλων, πως το κόμμα του, διεκδικεί, πολύ καλύτερο σύστημα Υγείας, με συμπράξεις δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, με αποτελεσματικές πολιτικές, με φθηνότερες υπηρεσίες για τον πολίτη και ποιοτικά ανώτερες. «Υγεία ψηλά, για ένα κοινωνικό κράτος που δεν στηρίζεται στα δανεικά, αλλά αποτελεσματικό, δίκαιο και με αξιοπρέπεια απέναντι στον πολίτη», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης