Σαφείς βολές προς τη Νέα Δημοκρατία για τη στάση της απέναντι στην κυβέρνηση συνεργασίας εξαπέλυσε την Τρίτη η Ντόρα Μπακογιάννη.

«Αν πραγματικά πιστεύετε πως η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στον σκληρό πυρήνα της Ευρωζώνης, τότε σταματήστε να υπονομεύετε αυτή την κυβέρνηση με το καλημέρα. Αν δεν σταματήσετε, ο κ. Παπαδήμος δεν έχει καμία απολύτως ελπίδα», ξεκαθάρισε απευθυνόμενη στη Ν.Δ., η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας και ανεξάρτητη βουλευτής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η Ν.Δ. είναι ένα μοναδικό φαινόμενο κόμματος, γιατί δεν έχω ξαναδεί κόμμα που να θέλει να είναι ταυτόχρονα συμπολιτευόμενο και αντιπολιτευόμενο. Ακουσα τον αδελφικό μου φίλο Μ. Κεφαλογιάννη να μας λέει πως δεν έχουμε και εμείς ευθύνη. Είναι ποτέ δυνατόν; Αύριο ο υπουργός Εξωτερικών θα πρέπει να πάει στο ΝΑΤΟ και να διαχειριστεί την απόφαση για τα Σκόπια. Τι θα του πείτε του κ. Δήμα; Πώς δεν έχει εντολή και συνευθύνη; Η εποχή των μονοκομματικών κυβερνήσεων έχει τελειώσει. Η κυβέρνηση θα είναι γέφυρα προς μία άλλη κυβέρνηση συνεργασίας που θα αποφασίσει ο λαός με την ψήφο του», πρόσθεσε.

Παράλληλα, επανέλαβε ότι το κόμμα της θα στηρίξει την κυβέρνηση Παπαδήμου πιστεύοντας πως είναι απολύτως αναγκαίο «να σωθεί η χώρα και να μπορέσει να βρει τον βηματισμό της μέσα στην Ευρωζώνη».
Ωστόσο, δεν παρέλειψε να εκφράσει τον φόβο της πως «τα εσωκομματικά παιχνίδια στο ΠΑΣΟΚ και κυρίως το ζήτημα της διαδοχής του Γ. Παπανδρέου, απειλούν την συνοχή της κυβέρνησης», ζητώντας από τους βουλευτές του να «επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή».

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης