Σφοδρή επίθεση κατά των δύο κομμάτων εξουσίας για την αντιπαράθεσή τους γύρω από το μνημόνιο εξαπέλυσε η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

Η Αλέκα Παπαρήγα επεσήμανε ότι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ συνειδητά περιορίζουν τη συζήτηση γύρω από το μνημόνιο για το αν μπορούσε κανείς να το αποφύγει ή αν μπορούσε να ήταν καλύτερο, καθώς «θέλουν να βγάλουν λάδι τη στρατηγική και των δύο κομμάτων, η οποία συνέβαλε και στην όξυνση της κρίσης και στη λήψη μέτρων με τη μορφή μνημονίου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κα Παπαρήγα σημείωσε ότι, ακόμα και αν δεν είχαμε το μνημόνιο, η απελευθέρωση της αγοράς, οι ιδιωτικοποιήσεις, η ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, όλα αυτά θα γίνονταν, απλώς θα γίνονταν με πιο αργό ρυθμό.

Επομένως, πρόσθεσε, είναι λάθος να περιορίζεται από τους εργαζομένους ο αγώνας τους σε αγώνα μόνο κατά του μνημονίου, βγάζοντας λάδι όλη την προηγούμενη πολιτική. 

«Ο αγώνας εναντίον του μνημονίου πρέπει να κοιτάξει μπρος σε ριζικές αλλαγές στο πεδίο της οικονομίας και της εξουσίας, σε συνδυασμό βεβαίως με την αντιμετώπιση επειγόντων μέτρων. Διαφορετικά η πάλη π.χ. για να μην περάσει το μνημόνιο, χωρίς να κοιτάζει κανείς μπροστά, μας οδηγεί πίσω, άρα ξανά σε ένα καινούργιο μνημόνιο» πρόσθεσε η κα Παπαρήγα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης