Αντιδράσεις βουλευτών προκάλεσαν τα δημοσιεύματα για τη δράση των κυκλωμάτων εκβίασης και τοκογλυφίας στη Θεσσαλονίκη. Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, και με αφορμή τη δήλωση που φέρεται να έχει πει ο αρχηγός της σπείρας Μάρκος Καρπαμπέρης, «αν βγάλω το βίντεο που έχω θα εξαφανιστεί η Βουλή», η βουλευτής της ΝΔ Φωτεινή Πιπιλή ζήτησε να επιληφθεί άμεσα η Δικαιοσύνη ενώ ζήτησε από το προεδρείο της Βουλής να προστατεύσει το κύρος του Κοινοβουλίου.

«Αρκετά έχουμε υποστεί όλη αυτή τη διαπόμπευση και οφείλει η Δικαιοσύνη και η Βουλή να μας προστατεύσει. Αν ο κ. Καραμπέρης είχε παρτίδες με πολιτικά πρόσωπα, η Δικαιοσύνη πρέπει να του ζητήσει τα ονόματα και το ίδιο να κάνει το προεδρείο της Βουλής. Δεν δεχόμαστε τέτοιες συλλήβδην κατηγορίες», τόνισε η βουλευτής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρεμβαίνοντας ο αντιπρόεδρος της Βουλής Βύρων Πολύδωρας υπογράμμισε ότι, σε συμφωνία με το προεδρείο θα γίνουν «τα δέοντα» και πρόσθεσε ότι «παραμένει εκκρεμές το νομικό σκέλος». «Δεν ανεχόμαστε πλέον ως Σώμα άλλες λοιδορίες ούτε αυτό το άρρωστο κλίμα και δεν θα εννοηθεί η αίθουσα αυτή ως άσυλο ανομημάτων», πρόσθεσε.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, από την πλευρά του, διαμαρτυρήθηκε για την αναβολή μια ακόμη φορά της συζήτησης της ερώτησής του προς τους υπουργούς Οικονομικών και Πολιτισμού σχετικά με τη φοροδιαφυγή ορισμένων πολιτών μέσω των κερδισμένων δελτίων του ΟΠΑΠ. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε προς τον προεδρεύοντα Β. Πολύδωρα ότι όφειλαν είτε ο κ. Βενιζέλος είτε ο κ. Γερουλάνος να στείλουν αντικαταστάτη τους να απαντήσει στην ερώτησή του δεδομένου ότι το σκάνδαλο έλαβε τεράστιες διαστάσεις μετά την αποκάλυψη του κυκλώματος τοκογλυφίας στη Θεσσαλονίκη, όπου ο Μ. Καραμπέρης εμφανίστηκε να κατέχει πάνω από 2.000 κερδισμένα δελτία του ΟΠΑΠ.

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης