Επιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ στην αλλαγή του τρόπου λειτουργίας του Κοινοβουλίου

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 9 Απριλίου 2021, 01:57
Επιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ στην αλλαγή του τρόπου λειτουργίας του Κοινοβουλίου

Σύμφωνα με την άτυπη ενημέρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κατόπιν της Διασκέψης των Προέδρων, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επιμένει στην αλλαγή του τρόπου λειτουργίας του Κοινοβουλίου, "η οποία", όπως υποστηρίζει, "έχει υποβαθμισθεί στο όνομα της πανδημίας".

Η γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ‘Ολγα Γεροβασίλη, στη Διάσκεψη των Προέδρων την Πέμπτη επανέφερε εμφατικά το θέμα της επιστολικής ψήφου των βουλευτών, κατά τις ονομαστικές ψηφοφορίες. Σύμφωνα με την κ. Γεροβασίλη, ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, επικαλέστηκε τεχνικούς λόγους του συστήματος, για την αλλαγή της διαδικασίας, ενώ η ίδια ζήτησε να κληθεί η εταιρία για επίσημη ενημέρωση. "Διαφορετικά, συμπλήρωσε, "ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα αποχωρήσει από τις ψηφοφορίες, όπως προειδοποίησε πρόσφατα και ο Αλέξης Τσίπρας".

Παραλλήλως, ζήτησε να επανέλθει σε πλήρη σύνθεση η λειτουργία της Διάσκεψης των Προέδρων (25 μέλη έναντι ενός από κάθε κόμμα, που συμμετέχουν σήμερα λόγω της πανδημίας) επικαλούμενη την άρση ορισμένων περιορισμών, όπως το άνοιγμα των Λυκείων.

 

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 9 Απριλίου 2021, 01:57