Ο πρώτος γύρος αντιπαράθεσης μεταξύ των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων των κομμάτων πυροδοτήθηκε μετά την πρώτη παρέμβαση του υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα στη συζήτηση του προϋπολογισμού.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Ευκλείδης Τσακαλώτος κατηγόρησε τον Χρήστο Σταϊκούρα για «συστηματική κακοποίηση των στοιχείων» λέγοντας πως κάτι παρόμοιο «δεν θυμάμαι όσα χρόνια είμαι στην Βουλή να είχε κάνει ούτε ο Γιάννης Στουρνάρας, ούτε ο Γκίκας Χαρδούβελης». Ρώτησε τον υπουργό πότε θα θεωρεί ότι θα είναι ένας επιτυχημένος, «όταν η χώρα μας θα είναι 27η, 26η, 25η στην κατάταξη της ΕΕ; Που βάζετε τον πήχυ;». «Εσείς», είπε, «κακοποιείται τα στοιχεία για να δείξετε ότι τα πάτε καλά» και πρόσθεσε «δεν ξέρω εάν έχετε κακοποιήσει περισσότερο τη θέση του υπουργού Οικονομικών ή αυτή του καθηγητή», «εγώ», πρόσθεσε, «δεν θα δεχόμουν ποτέ να πάω στο πανεπιστήμιο και οι φοιτητές μου να μου πουν για αυτά που εσείς μας λέτε».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Σπήλιος Λιβανός απάντησε στον κ. Τσακαλώτο ότι η χώρα μας βρίσκεται σε μία πολύ δύσκολη συγκυρία όπου προσπαθεί να βρεί μια ισορροπία ανάμεσα στις υγειονομικές ανάγκες της χώρας και τη στήριξη των ασθενέστερων συμπολιτών μας. Κάλεσε παράλληλά τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ μα σταματήσει να επιδεικνύει ένα προσωπικό μένος προς τον υπουργό Οικονομικών γιοατί δείχνει πως ερεθίζετε από την παρουσία του Χρήστου Σταϊκούρα σε αυτήν τη θέση. Σημείωσε ότι ο υπουργός Οικονομικών απαντάει με επιχειρήματα και καταθέτει ολοκληρωμένες τις μελέτες και τις εκθέσεις στις οποίες αναφέρετε και όχι αποσπασματικά πινακάκια. Ζήτησε δε, από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο να μην προσπαθεί επειδή αισθάνεται πως χάνει τη μάχη των επιχειρημάτων να κερδοσκοπήσει με εντάσεις και εντυπώσεις. Μάλιστα τον προσκάλεσε εάν θέλει αυτές τις επόμενες τέσσερις ημέρες, επειδή είναι φιλο-μαρξιστής να διεξαχθεί και μια πάλη ιδεών αλλά να μας πείτε και που εφαρμόζονται αυτές οι πολιτικές γιατί «όταν ήσασταν στην κυβέρνηση διαλύσατε τα πάντα».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ, Ανδρέας Λοβέρδος σχολίασε πως δεν είναι εύκολο, ούτε μπορεί κανείς να αμφισβητήσει ή να πει ότι είναι ορθά όλα αυτά τα στοιχεία που νωρίτερα κατέθεσε στην παρέμβασή του ο υπουργός Οικονομικών. Ανέφερε πως θα ήταν καλύτερα όλα αυτά να είχαν κατατεθεί νωρίτερα, θα μπορούσαν όλα αυτά να τα είχαν επικαλεσθεί οι εισηγητές βουλευτές της ΝΔ στην Επιτροπή ή στην έναρξη της συζήτησης στην Ολομέλεια. Και του καταλόγισε ότι τα κατέθεσε ο ίδιος για λόγους εντυπωσιασμού.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25, Κρίτων Αρσένης ανέφερε στον υπουργό Οικονομικών ότι είναι οξύμωρο να μιλάει για μείωση της ανεργίας καθώς αυτό που ζούμε είναι ακριβώς το αντίθετο, άσχετα αν δεν το δείχνουν οι «λίστες Πέτσα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης