Βουλή: Ψήφισμα κατά της ισραηλινής επίθεσης στη Γάζα κατέθεσε η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 15 Μαΐου 2018, 15:23
Βουλή: Ψήφισμα κατά της ισραηλινής επίθεσης στη Γάζα κατέθεσε η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ
Την έντονη αποδοκιμασία τους στη χθεσινή ισραηλινή δολοφονική επίθεση κατά Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας, εξέφρασαν τόσο η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Φωτεινή Βάκη -που κατέθεσε και σχετικό ψήφισμα του προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος- όσο και η Αννέτα Καββαδία.

Αφορμή ήταν η συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής για την επιτάχυνση των διαδικασιών ασύλου και την ενσωμάτωση ευρωπαϊκών οδηγιών στην ελληνική νομοθεσία.

Στο ψήφισμα αναφέρεται χαρακτηριστικά:


«Ο τραγικός απολογισμός από την επίθεση του στρατού του ισραηλινού κράτους κατά διαδηλωτών στη Λωρίδα της Γάζας, περιλαμβάνει την απώλεια δεκάδων ανθρώπινων ζωών, μεταξύ των οποίων και παιδιών, καθώς και σοβαρούς τραυματισμούς διαδηλωτών.

Η διεθνής κοινότητα, είδε με φρίκη και αποτροπιασμό τη χτεσινή ημέρα, που έχει γραφτεί ήδη με μελανά χρώματα στην παγκόσμια ιστορία και θα επιδεινώσει την σταθερότητα στην περιοχή».

«Ασφαλώς χρειάζονται πρωτοβουλίες από την πλευρά του ΟΗΕ και της ΕΕ και επικράτηση της δικαιοσύνης και της ειρήνης. Στηρίζουμε την επίλυση του παλαιστινιακού ζητήματος και τη δημιουργία ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την ανατολική Ιερουσαλήμ, όπου θα συνυπάρχει ειρηνικά με το κράτος του Ισραήλ», καταλήγει το ψήφισμα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Νωρίτερα, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αννέτα Καββαδία είχε ζητήσει από το βήμα της Βουλής την απερίφραστη και κατηγορηματική καταδίκη της δολοφονικής επίθεσης του ισραηλινού στρατού κατά Παλαιστινίων.

Παράλληλα, επέκρινε όσους αντιμετωπίζουν «με παραινέσεις και ίσες αποστάσεις» τη δολοφονική αυτή επίθεση όπως είπε, που είχε ως αποτέλεσμα 66 νεκρούς, ανάμεσα τους παιδιά και βρέφη,

«Ειρήνη χωρίς δικαιοσύνη δεν υπάρχει. Χρειάζεται καθαρή απερίφραστη και κατηγορηματική καταδίκη των φυσικών και ηθικών αυτουργών», τόνισε η κ. Καββαδία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 15 Μαΐου 2018, 15:23