Για απαράδεκτη κατάσταση κάνει λόγο η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη και επιρρίπτει ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ για την ένταση που σημειώθηκε τη Δευτέρα στην πύλη του κεντρικού κτηρίου του ΕΚΠΑ όταν διοικητικοί υπάλληλοι διαδήλωσαν κατά της περιφρούρησής του και της απαγόρευσης εισόδου.

Η κα Βούλτεψη σχολιάζει πως η απαράδεκτη κατάσταση που δημιουργήθηκε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών έχει φυσικούς αυτουργούς, οι οποίοι, σύμφωνα με την ίδια πρωτοστάτησαν στα «έκτροπα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χαρακτηρίζει αδιανόητο βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου να πρωταγωνιστούν σε επεισόδια, καταλήψεις και κάθε είδους παραβιάσεις της νομιμότητας και τονίζει πως είναι καιρός το τριτοκοσμικό φαινόμενο της παρεμπόδισης λειτουργίας των Πανεπιστημίων να λάβει ένα τέλος.

«Τα Πανεπιστήμιά μας δεν αντέχουν άλλο χάος. Το μπάχαλο που επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ να επιβάλει και στον χώρο της Παιδείας δεν θα περάσει. Ο νόμος θα εφαρμοστεί. Γιατί η Δημοκρατία στηρίζεται στην εφαρμογή των νόμων» καταλήγει η ίδια.

Σημειώνεται πως η νέα πρυτανική αρχή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου στην προσπάθειά της να εφαρμόσει ένα σύστημα ελέγχου της εισόδου στους χώρους του πανεπιστημίου έχει προκαλέσει αντιδράσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τη Δευτέρα η νέα πρυτανική αρχή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου στράφηκε ανοιχτά κατά του ΣΥΡΙΖΑ καθώς σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι τρεις βουλευτές του εισήλθαν το πρωί στην πρυτανεία χωρίς άδεια «διευκολύνοντας, παράλληλα, την ανεξέλεγκτη είσοδο σε φοιτητές και άλλους συμπαρισταμένους, που δεν είχαν κάποια προγραμματισμένη εργασία στον χώρο».

Εν τω μεταξύ ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού του ΕΚΠΑ έχει προγραμματίσει για την Τρίτη στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τη λήξη του ωραρίου και συγκέντρωση στα Προπύλαια.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης