«Το σκάνδαλο της Novartis είναι μία πολύπλευρη και πολυπαραγοντική ιστορία, η οποία θα έπρεπε να διερευνηθεί από τη Βουλή» δήλωσε ο Νίκος Βούτσης σε συνέντευξή του στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ.

«Ο τρόπος τώρα που επιλέγεται μέσω των μηνύσεων που έκαναν πολιτικά πρόσωπα κι αυτός ο διαχωρισμός που γίνεται και η προανακριτική για τον κ. Παπαγγελόπουλο δείχνει μία προσπάθεια να μη φτάσουμε στον πυρήνα της αλήθειας» σχολίασε ο κ. Βούτσης σχετικά με την υπόθεση της Novartis.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εν όψει της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Α’ Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε μεταξύ άλλων πως «το έναυσμα για να γίνει μία ουσιαστική αποτίμηση της πορείας δόθηκε από την ίδια την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ, όπου είδε αυτοκριτικά τρεις, τέσσερις πτυχές της εφαρμοσμένης πολιτικής. Και πολύ σωστά έκανε». Παράλληλα, έκανε λόγο για «ουσιαστική, συντεταγμένη και με το βλέμμα προς τα εμπρός συζήτηση για το σύνολο αυτής της ιστορικά πρωτότυπης και εξαιρετικής κυβερνητικής εμπειρίας στη χώρα μας» και όχι για «μία στείρα λαθολογία και εσωστρέφεια».

Επεσήμανε ότι είναι πρώτη προτεραιότητα η αντιστοίχιση της κοινωνικής βάσης με τον οργανωμένο ΣΥΡΙΖΑ, επί του οποίου «κυριολεκτικά όλοι, έχουν τη σύμφωνη άποψη ότι μπορούμε και πρέπει να προχωρήσουμε σε μία πολύ γρήγορη ανασυγκρότηση με κεντρικό στοιχείο τη μαζικοποίηση και τη δυνατότητα μέσω και των νέων τεχνολογιών για αλληλοενημέρωση, αλληλοπληροφόρηση και συζήτηση θεμάτων». Πρόσθεσε ότι «ανεξάρτητα από επιμέρους πτυχές και διαφορετικές απόψεις που εύλογα υπάρχουν η άποψη είναι ενιαία, είναι κεντρική και το ζητούμενο θα το εκπληρώσουμε».

Αναφορικά με το Κίνημα Αλλαγής είπε πως το ζήτημα είναι «να κάνει επιλογή σε ποια κατεύθυνση και με ποιο αφήγημα θα πορευθεί και με ποια εν τέλει ιδεολογία» και αν θα βρεθεί σε αντιστοίχιση με τις διεργασίες που γίνονται στην Ευρώπη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είναι μία υπόθεση την οποία παρακολουθούμε με μεγάλο ενδιαφέρον. Γιατί σαφώς μία  κυβερνητική λύση, μία εναλλακτική λύση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ για τις προσεχείς εξελίξεις προϋποθέτει και μία ευρύτερη, μία ευρύτατη συνεργασία και συμμαχία δυνάμεων πάνω σε ένα εναλλακτικό προοδευτικό πρόγραμμα» πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης