Βούτσης: Είμαστε υπερήφανοι για τον πατριωτισμό των Ελλήνων

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 25 Μαρτίου 2019, 14:49
Βούτσης: Είμαστε υπερήφανοι για τον πατριωτισμό των Ελλήνων

«Είμαστε υπερήφανοι για την πατρίδα μας, για τον πατριωτισμό των Ελλήνων απέναντι σε κάθε προσπάθεια πατριδοκαπηλίας ή εκμετάλλευσης αυτών των εθνικών αγώνων» δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, μετά την ολοκλήρωση της παρέλασης για την επέτειο της 25ης Μαρτίου. 

Ο κ. Βούτσης αναφέρθηκε στους αγωνιστές του 1821, «οι οποίοι πραγματικά άφησαν ένα αποτύπωμα στην ιστορία όλης της Ευρώπης. Ως ένα διεθνές γεγονός υπήρξε ο εθνικοαπελευθερωτικός αγώνας, ένα διεθνές σημαντικό γεγονός που μας γεμίζει σήμερα με εθνική αυτοπεποίθηση και ιστορική αυτογνωσία». 

Παράλληλα, εξήρε τις Ένοπλες Δυνάμεις και τον ρόλο τους, καθώς «αναδεικνύουν με το φρόνημα, τον επαγγελματισμό τους, την προσήλωσή τους ότι είναι ένας σταθερός πυλώνας για την ασφάλεια, για τη σταθερότητα, για την ειρήνη στην υπηρεσία του ελληνικού λαού». 

Αναλυτικά η δήλωση του Ν. Βούτση:

«Εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων παρακολουθήσαμε σήμερα μια εξαιρετική παρέλαση των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, που αναδεικνύουν με το φρόνημα, τον επαγγελματισμό τους, την προσήλωσή τους ότι είναι ένας σταθερός πυλώνας για την ασφάλεια, για τη σταθερότητα, για την ειρήνη στην υπηρεσία του ελληνικού λαού.

»Είμαστε υπερήφανοι, όπως είμαστε υπερήφανοι και για τους αγωνιστές, τους προγόνους μας του 1821, οι οποίοι πραγματικά άφησαν ένα αποτύπωμα στην ιστορία όλης της Ευρώπης. Ως ένα διεθνές γεγονός υπήρξε ο εθνικοαπελευθερωτικός αγώνας, ένα διεθνές σημαντικό γεγονός που μας γεμίζει σήμερα με εθνική αυτοπεποίθηση και ιστορική αυτογνωσία.

»Ξέρουμε πια ότι εμπνεύστηκαν μέσα από τον ''Θούριο'' του Ρήγα, μέσα από τον Διονύσιο Σολωμό που μας είπε ότι ''οτιδήποτε εθνικό είναι το αληθινό'', μέσα από τον Κάλβο. Είμαστε υπερήφανοι για εκείνους τους αγώνες, είμαστε υπερήφανοι για το σήμερα, είμαστε υπερήφανοι για την πατρίδα μας, για τον πατριωτισμό των Ελλήνων απέναντι σε κάθε προσπάθεια πατριδοκαπηλίας ή εκμετάλλευσης αυτών των εθνικών αγώνων. Μαζί θα προχωρήσουμε».

Δείτε τη δήλωση του προέδρου της Βουλής:

 

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 25 Μαρτίου 2019, 15:03