«Έχουν καταλάβει ότι είναι πλέον εισβολή. Είδατε ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, χωρίς να βρει αντίλογο, κατονόμασε πλέον τον Ερντογάν ως επίσημο διακινητή ανθρώπων, αλλά και επίσημο διακινητή fake news. Έγινε δηλαδή ένα βήμα θετικό» δήλωσε η ευρωβουλευτής της ΝΔ Ελίζα Βόζεμπεργκ στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, για το κοινό ανακοινωθέν των 27 ηγετών της ΕΕ μετά την έκτακτη συνεδρίαση στις Βρυξέλλες.

«Για πρώτη φορά διά στόματος και της κυρίας Γιόχανσον, Επιτρόπου Μετανάστευσης, και των υπουργών Εσωτερικών, απειλείται πλέον η Τουρκία για αναστολή της τελωνειακής ένωσης. Αυτό αντιλαμβάνεστε πως έχει μεγάλο οικονομικό κόστος έτσι και συμβεί […] Αυτή την “απειλή” κατά το παρελθόν τη ζητούσαμε εμείς οι ευρωβουλευτές, αλλά ποτέ δεν έβρισκε ευήκοα ώτα» υπογράμμισε η κ. Βόζεμπεργκ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ερωτηθείσα σχετικά με τις μεταναστευτικές ροές, αλλά και την αποσυμφόρηση των νησιών πρώτης γραμμής με δίκαιη ευρωπαϊκή ισοκατανομή σε όλα τα κράτη-μέλη, η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας σημείωσε «πως αυτό επιδιώκουμε εμείς, με σκοπό την αποσυμφόρηση των νησιών. Δέχτηκαν τέσσερις χώρες να πάρουν ασυνόδευτα ανήλικα, αλλά αυτό δεν είναι λύση».

«Εμείς ζητούμε ισοκατανομή. Επειδή, όμως, έχουν τελειώσει τα προγράμματα προσωρινής μετεγκατάστασης και επειδή ακόμη χρειάζεται χρόνος για την ουσιαστική ρύθμιση του ευρωπαϊκού συστήματος ασύλου, σε αυτή την πολιτικοοικονομική συγκυρία, αλλά κυρίως τώρα πρέπει να ληφθούν έκτακτα μέτρα προσωρινής εγκατάστασης, για να αποσυμφορηθεί η Ελλάδα από τους ανθρώπους που ήδη φιλοξενεί και δεν αντέχει να τους διαχειριστεί μόνη της» επισήμανε η κ. Βόζεμπεργκ. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης