«Είναι ανάγκη εδώ και τώρα να απαντήσουμε στις απαιτήσεις των Ευρωπαίων πολιτών για το προσφυγικό με συγκεκριμένες ενέργειες», τόνισε η ευρωβουλευτής της ΝΔ και του ΕΛΚ Ελίζα Βόζεμπεργκ, σε παρέμβασή της στην ολομέλεια του ΕΚ στο Στρασβούργο, στο πλαίσιο της αποτίμησης των αποτελεσμάτων της Συνόδου Κορυφής του Οκτωβρίου.

Η κα Βόζεμπεργκ, παρουσία του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ και του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Φρανς Τίμερμανς, υπογράμμισε ότι «η Ε.Ε. έχει τη βούληση αλλά κυρίως τη δύναμη να επιβάλει την τήρηση των αποφάσεών της σε όλα ανεξαιρέτως τα κράτη μέλη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο πλαίσιο της ίδιας συζήτησης, η Ελληνίδα ευρωβουλευτής κατηγόρησε την Τουρκία ότι τηρεί πλημμελώς τη Συμφωνία με την ΕΕ, με αποτέλεσμα να αυξάνονται συνεχώς οι προσφυγικές ροές στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου και να παρατηρούνται νέες σημαντικές αφίξεις στα χερσαία ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο.

«Τον Μάιο του 2019 έχουμε ευρωεκλογές και το κορυφαίο θέμα της μετανάστευσης παραμένει προβληματικό. Παρατηρείται άδικη κατανομή βαρών μεταξύ των κρατών μελών και απουσία αλληλεγγύης», σημείωσε η κα Βόζεμπεργκ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης