Το σχέδιο «επένδυσης στους πρόσφυγες» είναι μία απλή πρόταση, δήλωσε το πρωί της Δευτέρας ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση θα κάνει σήμερα σχετική εισήγηση.

«Είναι απλή η πρόταση, όποιος μπει στο Google θα βρει την πρόταση αυτή, εκεί τη βρήκαμε κι εμείς. Δεν έχει καμία σχέση με ό,τι έγινε στη Δανία, όπου εκεί το κράτος μάζευε τιμαλφή» δήλωσε ο κ. Μάρδας στο MEGA.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Μπείτε στο Google για να δείτε τις άλλες χώρες τι έκαναν για να αξιοποίησαν τους πρόσφυγες» είπε ο υφυπουργός Εξωτερικών, προσθέτοντας πως «δεν έχω καμία ένδειξη ότι υπάρχουν πρόσφυγες με χρήματα. Ξέρω ότι άλλες χώρες έχουν στήσει αντίστοιχες υπηρεσίες».

Εκτίμησε ότι βάσει της διεθνούς εμπειρίας «υπάρχει αυτό το υποσύνολο (εύπορων προσφύγων)» και πως «κάνουν λάθος όσοι λένε ότι όλο το υποσύνολο αυτό έχει πάει σε άλλες χώρες».

Αυτό το υποσύνολο, σύμφωνα με τον ίδιο, θα μπορούσε να φέρει τα χρήματά του στην Ελλάδα, να ενσωματωθεί στην κοινωνία και να κάνει επενδύσεις στη χώρα μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Έπρεπε να γίνει μια καταγραφή κοινωνικού και οικονομικού προφίλ, αν κάποιος θέλει να τη χρησιμοποιήσει τη χρησιμοποιεί, αν όχι, πάλι καλά. Δεν είναι μια πολιτική που μπορεί να δημιουργήσει κραδασμούς» τόνισε ο κ. Μάρδας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης