Ξεκάθαρος εμφανίστηκε στις δηλώσεις του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής όσον αφορά στα αποτελέσματα της συνεδρίασης του Eurogroup, υπογραμμίζοντας πως «βρισκόμαστε ακόμη στη μέση της διαδρομής». Όπως είχε διαφανεί ήδη από την αρχή της συνεδρίασης οι Ευρωπαίοι εταίροι θα περιμένουν τα νέα μέτρα να ψηφιστούν από το ελληνικό Κοινοβούλιο καθώς η συμφωνία των πολιτικών αρχηγών από μόνη της δεν αρκεί.

Ολόκληρη η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι στιγμές είναι κρίσιμες για τη χώρα και απαιτούν υπευθυνότητα και μόνο υπευθυνότητα από όλους. Οτιδήποτε άλλο δεν βοηθά. Ύστερα από σκληρή διαπραγμάτευση με την τρόικα που διεξήγαγαν ο Πρωθυπουργός και οι αρμόδιοι υπουργοί, με τη στήριξη των κομμάτων, πετύχαμε μια συμφωνία που θα μας επιτρέψει να εξασφαλίσουμε τη χρηματοδότηση της χώρας για τα επόμενα χρόνια», τόνισε αρχικά.

«Όπως φάνηκε στη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup, βρισκόμαστε ακόμη στη μέση της διαδρομής. Έχουμε πετύχει πολλά, θα πρέπει όμως να γίνουν πολύ περισσότερα. Το κύριο μέλημά μας σήμερα είναι να διασφαλίσουμε την υλοποίηση αυτής της συμφωνίας. Πρώτο βήμα θα είναι η ψήφισή της από τη Βουλή, που θα υποδηλώνει και τη δέσμευση των κομμάτων στους στόχους και τις πολιτικές του νέου οικονομικού προγράμματος. Είναι ώρα να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας. Χρειαζόμαστε πράξεις και όχι λόγια», πρόσθεσε.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης