«Βρισκόμαστε στην τελευταία και πιο δύσκολη στροφή»

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 21 Δεκεμβρίου 2013, 17:34
«Βρισκόμαστε στην τελευταία και πιο δύσκολη στροφή»
Την πεποίθηση ότι το 2014 η Βουλή θα καταπιαστεί με λιγότερο επώδυνα θέματα και περισσότερο με ζητήματα που θα αφορούν στην ελάφρυνση του χρέους, την επαύριον της κρίσης, το νέο αναπτυξιακό πρότυπο και με το μέλλον του τόπου εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή επί του νομοσχεδίου για την αναστολή των πλειστηριασμών και την προστασία των δανειοληπτών.

Αφού εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα ότι όλα αυτά τα αντιφατικά, που υποστηρίζει, δεν θα τα βρει κανείς πουθενά σε κανέναν διανοητή, απευθύνθηκε στο Σώμα για να τονίσει ότι «αυτές τις μέρες καλούμαστε να ολοκληρώσουμε το νομοθετικό έργο μιας δύσκολης χρονιάς και βρισκόμαστε στην τελευταία και πιο δύσκολη στροφή».

«Κάποιοι σήκωσαν τα βάρη δύσκολων αποφάσεων, κάποιοι όμως επαναπαύτηκαν στην πιο προνομιακή δουλειά που υπάρχει αυτήν τη στιγμή στην Ελλάδα, δηλαδή την ανακύκλωση, την κινδυνολογία, την καταστροφολογία, τη μεμψιμοιρία, την γκρίνια. Κι από προτάσεις "μηδέν", το απόλυτο μηδέν. Μετά από δύο χρόνια που είμαι εδώ δεν έχω ακούσει ούτε μία δημιουργική πρόταση» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ με αιχμή και την πρωινή ομιλία του στη Βουλή, είπε ότι ο κ. Τσίπρας είναι μια soui generis περίπτωση διανόησης, «δηλαδή πιστεύει στη δημιουργία πλούτου από αέρα κοπανιστό».

Όπως σημείωσε, διακηρύσσει την κοινωνική δικαιοσύνη, αλλά, σύμφωνα με τις προτάσεις του, ένας πολίτης με ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας 500.000 ευρώ και καταθέσεις 200.000 ευρώ πρέπει να τύχει της ίδιας προστασίας με έναν άνεργο που δεν μπορεί να εξυπηρετήσει το δάνειο για το δυαράκι που έχει πάρει στη Δραπετσώνα.

«Λέει ότι δεν θα βγάλει τη χώρα από το ευρώ, αλλά συγχρόνως γυρνάει και λέει προς τους πολίτες της Ευρώπης "εγώ δεν θα πληρώσω τα δάνεια που μας χορηγήσατε με τον τσαμπουκά γιατί είναι επαχθή ή θα ορίσω εγώ μονομερώς τους όρους με τους οποίους θα τα πληρώσω"» συμπλήρωσε ο κ. Στουρνάρας.

«Δηλαδή νομίζει ότι για πολύ καιρό ακόμη θα πατάει σε δύο βάρκες. Τον πληροφορώ ότι θα πέσει στη θάλασσα» κατέληξε ο υπουργός Οικονομικών.

Επιμέλεια: Χρύσα Λουγιάκη

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 21 Δεκεμβρίου 2013, 17:34