Βρούτσης: Η εξαπάτηση των εργαζομένων για επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων αποκαλύφθηκε

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 20 Μαΐου 2017, 13:53
Βρούτσης: Η εξαπάτηση των εργαζομένων για επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων αποκαλύφθηκε
«Η προσπάθεια της Κυβέρνησης να εξαπατήσει τη Βουλή αλλά και τους εργαζόμενους, αποκαλύφθηκε», δήλωσε ο Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, Γιάννης Βρούτσης.

Και υπογράμμισε: «Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, λίγο πριν την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας του τέταρτου Μνημονίου, προχώρησε στα κρυφά σε ουσιαστική αλλαγή του κειμένου της αιτιολογικής έκθεσης του άρθρου 16, περί “ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων”, χωρίς την παραμικρή εξήγηση και ενημέρωση της Βουλής».

Ο πρώην Υπουργός, χρησιμοποιώντας ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα, δήλωσε: «Η επιχείρηση εξαπάτησης στήθηκε σε δυο φάσεις» και εξήγησε: «Αρχικά, άλλα έγραφε ο Νόμος και άλλα η αιτιολογική, με προφανή στόχο να ρίξουν “στάχτη στα μάτια” των εργαζομένων και της Βουλής.Στη συνέχεια, με αλλαγή της τελευταίας στιγμής και χωρίς καμία ενημέρωση, άλλαξε το κείμενο της αιτιολογικής, γκρεμίζοντας τις προσδοκίες που οι ίδιοι είχαν καλλιεργήσει για λήξη του προγράμματος στις 20 - 8 - 2018 και επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας».

Ο κ. Βρούτσης, καταλήγοντας στη δήλωσή του, τόνισε: «Η Κυβέρνηση είναι εκτεθειμένη απέναντι στους εργαζόμενους και τη Βουλή. Οφείλει άμεσα να δώσει εξηγήσεις».

Επιμέλεια: Άντζελα Πεΐτση

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 20 Μαΐου 2017, 13:55