Επιμέλεια: Άντζελα Πεΐτση

Για ακόμα μία «κοινοβουλευτική και ηθική ήττα» κατηγόρησε την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Βρούτσης, αναφορικά με την απόσυρση τροπολογίας που είχε αρχικά καταθέσει και σύμφωνα με την οποία «χαριζότανε πρόστιμα στους λαθρέμπορους».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρώην Υπουργός κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή, είπε πως «η κυβέρνηση βρίσκεται σε πανικό με την κοινωνία να είναι «χείμαρρος» απέναντί της. «Οι οικονομικοί δείκτες δυστυχώς πάνε από το κακό στο χειρότερο. Είναι αναγκασμένη έτσι όπως τα κατάφερε, να πάρει μέτρα 5,4 δις €, τα οποία σε λίγες μέρες θα φέρει στο κοινοβούλιο. Όμως κεκαλυμμένα κάτω από την «ηρωική» διαπραγμάτευση». Και συνέχισε: «Καθώς είναι σε πανικό κάνει λάθη. Λάθη που άλλα διορθώνει κι άλλα δεν διορθώνει. Γι’ αυτά που διορθώνει να μη νομίζει η κυβέρνηση πως περνάνε στο ντούκου. Η κοινωνία τα αντιλαμβάνεται και η κυβέρνηση εκτίθεται ανεπανόρθωτα».

Όπως εξήγησε, η αναφορά του στα λάθη της κυβέρνησης έχουν να κάνουν με τη χθεσινή κατάθεση του σχετικού νομοσχεδίου που στη συνέχεια αποσύρθηκε και μετά που επανακατατέθηκε έλλειπε μία διάταξη: «Στη διάταξη που έλλειπε χαριζότανε φορολογικά πρόστιμα. Είναι έτσι ή δεν είναι; Ενώ για η σημερινή διαδικασία –αν και ήθελα να το αποφύγω, δε μου το επιτρέπει η εμμονή του κ. Σπρίτζη πως η διάταξη θα επανέλθει. Μία διάταξη η οποία κάτω από την πίεση της ΝΔ και κάτω από τη δική μας δέσμευση πως θα καταθέσουμε αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας αν δεν την αποσύρετε, πιεστήκατε και την αποσύρατε». Ο βουλευτής Κυκλάδων αποκαλύπτοντας την εν λόγω διάταξη είπε πως «χάριζε φορολογικά πρόστιμα λαθρεμπορίου. Παραβάσεις από το λαθρεμπόριο». Και υπογράμμισε: «Άνοιγε διάπλατα η κερκόπορτα να χαρίζονται πρόστιμα. Ουσιαστικά χρήματα και πόρους που θα έχανε το ελληνικό δημόσιο».

Και σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους αντιπολιτευτικής κριτικής κατά της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, τόνισε: «Όλα πλέον έτσι όπως κινούνται «θολά», με λάθος κινήσεις και με πανικό υπηρετούν έναν και μόνον σκοπό: Με νύχια και με δόντια να μείνουμε στην εξουσία. Με κάθε κόστος και με κάθε τίμημα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος είπε πως η παραμονή της Κυβέρνησης, δημιουργεί ένας κόστος κι ένα βάρος στην τσέπη του Έλληνα φορολογούμενου που δε βλέπει πλέον καμία προοπτική και βλάπτει και την ίδια τη δημοκρατία.

Ακολουθεί ολόκληρη η ομιλία του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου ΝΔ, Γιάννη Βρούτση

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης