Επιμέλεια: Άντζελα Πεΐτση

«Μετά τη διακοπή της δημοσιοποίησης των αποτελεσμάτων του συστήματος “ΗΛΙΟΣ”, άραγε έχει σειρά και η “ΕΡΓΑΝΗ”;», παρατήρησε «καυστικά» ο Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, Γιάννης Βρούτσης, με αφορμή την καθυστέρηση της δημοσίευσης των αποτελεσμάτων της «ΕΡΓΑΝΗ» μηνός Ιανουαρίου 2017

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Παρά το γεγονός ότι διανύουμε ήδη τα μέσα του μηνός Φεβρουαρίου και τα στοιχεία για τις ροές της μισθωτής απασχόλησης για το μήνα Ιανουάριο είναι ήδη γνωστά, εδώ και 16 ημέρες, το Υπουργείο Εργασίας καθυστερεί αδικαιολόγητα τη δημοσιοποίησή τους», τόνισε και υπογράμμισε: «Η αδιαφάνεια και ο σκοταδισμός που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ με τη διακοπή του πληροφοριακού συστήματος “ΗΛΙΟΣ”, από τον Αύγουστο του 2015 θα έχει και συνέχεια;»

Ο πρώην Υπουργός, επεσήμανε ό,τι: «Αρχικά, η Κυβέρνηση διέκοψε τη μεγάλη μεταρρύθμιση που χαρτογράφησε για πρώτη φορά το ασφαλιστικό στη χώρα μας και νίκησε τις “μαϊμού” συντάξεις. Ο λόγος ήταν απλός. Περιείχε τις μειώσεις ΣΥΡΙΖΑ που φοβάται να εμφανίσει». Και στοχοποιώντας τις κυβερνητικές ενέργειες, είπε: «Σήμερα, καθυστερεί αδικαιολόγητα τα στοιχεία για τις ροές μισθωτής απασχόλησης του καινοτόμου συστήματος “ΕΡΓΑΝΗ”, που καταγράφει με τον πιο αξιόπιστο τρόπο τις ροές μισθωτής απασχόλησης στην αγορά εργασίας από το Μάρτιο του 2013».

«Μήπως τα στοιχεία είναι ιδιαίτερα αρνητικά και δεν εξυπηρετούν …;», διερωτήθηκε με νόημα και καταλήγοντας δήλωσε: «Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας, για πολλοστή φορά, είναι εκτεθειμένη. Είτε με τις συνεχείς γκάφες της, είτε με τις απευθείας αναθέσεις, είτε με την αδιαφάνεια και την απόκρυψη στοιχειών. Επιβάλλεται, σήμερα κιόλας, το υπουργείο Εργασίας να δώσει στη δημοσιότητα τα στοιχεία της “ΕΡΓΑΝΗ” μηνός Ιανουαρίου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης