Την άποψη Eυρωπαίων αξιωματούχων πως μια ελληνική χρεοκοπία δεν οδηγεί αναπόφευκτα σε έξοδο από το ευρώ προβάλει ο αρθρογράφος της Wall Street Journal Σάιμον Νίξον, σε άρθρο του που εστιάζει στις αμερικανικές παρεμβάσεις υπέρ της Ελλάδας.

Ο Νίξον επικαλείται απόψεις ανώτερων αξιωματούχων της Ευρωπαϊκής Ένωσης σύμφωνα με τις οποίες οι διαδοχικές παρεμβάσεις που έχει κάνει ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιου το τελευταίο χρονικό διάστημα υπέρ της Ελλάδος δεν είναι αρκετές για να βοηθήσουν τη χώρα να βγει από την κρίση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως τονίζουν οι αξιωματούχοι αυτοί, τα σχόλια του Λιου ενδεχομένως να σκληρύνουν τις θέσεις και από τις δύο πλευρές. Ήτοι, οι κυβερνήσεις της Ευρωζώνης εκτιμούν ότι οι ΗΠΑ παρεμβαίνουν σε κάτι που «δεν είναι η δουλειά τους», ενώ την ίδια στιγμή εκφράζεται η ανησυχία πως ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ τροφοδοτεί την «αυταπάτη» ότι η Αθήνα απολαμβάνει καθεστώς προστασίας λόγω της γεωπολιτικής θέσης της.

«Αν οι ΗΠΑ θέλουν στις δραστηριότητές τους να συμπεριληφθεί η Ελλάδα, θα πρέπει να βάλουν τα χρήματά στο τραπέζι» ανέφερε αξιωματούχος που επικαλείται ο Νίξον.

Διαβάστε επίσης:
Μονόδρομος το τελεσίγραφο στην Αθήνα, Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 28 Μαΐου 2015, 09:35

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης