Την Κυριακή οι Έλληνες προσέρχονται για τρίτη φορά μέσα σε ένα χρόνο, ωστόσο αυτοί που μάλλον θα καθίσουν σπίτι τους και δεν θα πάνε να ψηφίσουν θα είναι αρκετοί, αναφέρουν σε σχετικό άρθρο της η αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal.

Στο άρθρο φιλοξενούνται οι απόψεις της 30χρονης Γιώτας Κοντοστάνου, μητέρας δύο παιδιών, η οποία συγκαταλέγεται σ΄αυτούς που θα απέχουν, ενώ στις τελευταίες εκλογές του Ιανουαρίου ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης, υποστήριξε το κόμμα και στο δημοψήφιμα του περασμένου Ιουλίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εξέγερση του ΣΥΡΙΖΑ απέτυχε, σχολιάζει η εφημερίδα. «Ο κ.Τσίπρας παραιτήθηκε από την πρωθυπουργία τον περασμένο μήνα αφότου υπέγραψε ένα νέο, βαρύ πρόγραμμα λιτότητας υπό την πίεση της Γερμανίας και των άλλων πιστωτών. Όποιος τον ακολοθήσει, θα πρέπει να ακολουθήσει και την σκληρή οικονομική πολιτική του πακέτου», συνεχίζει το δημοσίευμα.

Η 30χρονη γυναίκα, γεμάτη αντιμνημονιακό πάθος τον Ιανουάριο, πλεόν δεν βλέπει κάποιο λόγο για να ψηφήσει την Κυριακή. «Δεν θα υπάρξει καμία διαφορά», επισημαίνει.

Οι πρόωρες εκλογές της Κυριακής, η τελευταία ενέργεια της βυθισμένης στο χρέος χώρας θα εξαρτηθεί από το αν ο Αλέξης Τσίπρας θα μπορέσει να κινητοποιήσει ξανά τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, όπως παραδείγματος χάρη την κ. Κοντοστάνου, παρά την απογοήτευσή τους, υπογραμμίζει το άρθρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με τρεις μόλις ημέρες να απομένουν μέχρι το άνοιγμα της κάλπης και με το συντηρητικό κόμμα της Νέας Δημοκρατίας να βρίσκεται μία ανάσα από τον ΣΥΡΙΖΑ, κανείς δεν περιμένει από κάποιο κόμμα να κερδίσει την απόλυτη πλειοψηφία. Οι δημοσκοπήσεις, παράλληλα, δείχνουν ότι το 20% των Ελλήνων είναι αναποφάσιστοι ή με τάση αποχής. Αυτός ο αριθμός είναι κυρίως πρώην ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, συνεχίζει η WSJ, τονίζοντας ότι αυτό δίνει στη Νέα Δημοκρατία ένα καλό πάτημα για να επιστρέψει στην εξουσία, οκτώ μόλις μήνες μετά την ήττα της τον Ιανουάριο.

«Δύο φορές φέτος οι Έλληνες ψήφισαν σθεναρά ενάντια στα σκληρά δημοσιονομικά μέτρα, αλλά βρέθηκαν ξανά εγκλωβισμένοι σ’ αυτά. Η εναλλακτική -χρεοκοπία και έξοδος από το ευρώ- προκαλούν επίσης φόβο, ακόμη και για τον ένθερμο αντιμνημονιακό κ.Τσίπρα», υπογραμμίζει η εφημερίδα.

Και σημειώνει: Η διαφορά αυτή τη φορά είναι ότι τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο και η ΝΔ, υπόσχονται εφαρμογή της νέας συμφωνίας με τους δανειστές, ζητώντας παράλληλα, να χαλαρώσουν τους όρους τους. Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει, η δέσμευσή του για το πακέτο στήριξης γρήγορα θα τεθεί υπό εξέταση από τις διάφορες συνιστώσες του, πολλές από τις οποίες παραμένουν ιδεολογικά αντίθετες στα μέτρα λιτότητας. Αν χάσει, αναλυτές λένε ότι είναι πιθανό να επιστρέψει στην πρότερη αντιμνημονιακή θέση του, κάνοντας τη ζωή δύσκολη σε μία κεντροδεξιά κυβέρνηση που θα προκύψει».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης