Την «επέκταση του τρέχοντος προγράμματος διάσωσης για τέσσερις έως έξι μήνες» θα ζητήσει η Ελλάδα σήμερα, όπως επισημαίνεται σε δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας Wall Street Journal.

«Οι όροι της αίτησης βρίσκονται ακόμα υπό διαπραγμάτευση. Η είδηση αυτή έρχεται λίγες μόνο ώρες μετά από την ομιλία του κ. Τσίπρα στο Κοινοβούλιο, όπου ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα κινηθεί άμεσα για την αποκαθήλωση όσων έγιναν με εντολή του μνημονίου και ζήτησε από τους Ευρωπαίους ηγέτες να συγκληθεί Σύνοδος Κορυφής για τις ανάγκες χρηματοδότησης της χώρας του» επισημαίνεται στο ίδιο δημοσίευμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η WSJ κάνει αναφορά και στον Γιάνη Βαρουφάκη, υπογραμμίζοντας πως «ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας αναμένει μια συμφωνία ανάμεσα στην Αθήνα και τις Βρυξέλλες για την παράταση».

«Η γνώμη μου είναι ότι θα υπάρξει ένα κείμενο με το οποίο όλοι θα είναι ευχαριστημένοι» δήλωσε ο κ. Βαρουφάκης, όπως αναφέρει η WSJ, προσθέτοντας πάντως ότι «οι συνομιλίες του τις τελευταίες ημέρες με τους ομολόγους του της Ευρωζώνης ήταν -όπως ο ίδιος τις περιέγραψε- “θορυβώδεις”».

Διαβάστε επίσης:
Ο Γ. Βαρουφάκης δήλωσε τη βούληση της Αθήνας για επέκταση της χρηματοδότησης «κατά μερικούς μήνες»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης