Την πλήρη αντίθεσή του στη νομιμοποίηση του γάμου μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου εξέφρασε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

Παραδέχτηκε, ωστόσο, ότι η χώρα καταδικάστηκε από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τον αποκλεισμό των ομόφυλων από το σύμφωνο συμβίωσης, υπογραμμίζοντας ότι η πολιτεία «δεν γίνεται να εθελοτυφλεί».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν το συζητώ, δεν το διανοούμαι. Η σύμβαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων το απαγορεύει. Όταν μιλάει για γάμο μιλάει για άνδρα και γυναίκα», ανέφερε σχετικά με τους γάμους ομοφύλων ο κ. Αθανασίου.

«Είμαστε μια χώρα η οποία σέβεται τις παραδόσεις, σέβεται την φύση του ανθρώπου και δεν είναι δυνατόν να επιτραπεί τουλάχιστον με αυτή την κυβέρνηση και με αυτή την υπουργία ο γάμος», υπογράμμισε.

Παράλληλα, επέκρινε όσους «βγαίνουν και τα ισοπεδώνουν όλα», τονίζοντας ότι δεν είναι απλό ζήτημα ούτε μπορεί να το εξετάσει το υπουργείο Δικαιοσύνης «κάτω από την πίεση οποιουδήποτε, χωρίς νηφαλιότητα και ψυχραιμία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιπλέον, ο υπουργός Δικαιοσύνης αποκάλυψε ότι έχει συσταθεί επιτροπή, η οποία θα αναμορφώσει μερικά θεμελιώδη κεφαλαία του οικογενειακού δικαίου, ενώ θα εξετάσει και το ζήτημα της συμβίωσης.

«Η χώρα μας έχει δομές, πρέπει να το δούμε από θρησκευτική άποψη, από πολιτική και κοινωνική», κατέληξε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης