Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Χαράλαμπος Αθανασίου, φιλοξενήθηκε την Πέμπτη στη ραδιοφωνική εκπομπή του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου «Άγνωστος Μ», στο zougla radio.

Αντικείμενο συζήτησης ήταν οι αλλαγές που πρόκειται να γίνουν στον νόμο απόκτησης της ελληνικής ιθαγένειας από αλλοδαπούς που διαμένουν μόνιμα και νόμιμα στη χώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Αθανασίου δήλωσε πως το Υπουργείο Εσωτερικών μελετά το θέμα συνολικά. «Δεν θα γίνει αναμόρφωση αυτήν τη στιγμή όλου του κώδικα, γιατί είναι ένα μεγάλο ζήτημα» ανέφερε και συμπλήρωσε: «Άποψή μου είναι να κάνουμε μια νομοπαρασκευαστική επιτροπή με μεγάλη αντιπροσωπευτικότητα. Μάλιστα, σκοπεύω να ζητήσω και εκπρόσωπο των μεταναστών, ούτως ώστε να δούμε γενικά το νομοθέτημα».

Τέλος, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών αναφέρθηκε στο ποιες είναι οι προτάσεις που δέχεται το υπουργείο από υπηρεσιακούς παράγοντες για την αλλαγή του συγκεκριμένου νομοσχεδίου.

«Η πρόθεσή μου προσωπικά είναι, πριν οριστικοποιηθεί το προσχέδιο του νομοθετήματος που θα κάνει τροποποιήσεις-βελτιώσεις στον νόμο Ραγκούση, να ενημερώσω όλα τα κόμματα της Βουλής και τους αρμόδιους βουλευτές» δήλωσε ο κ. Αθανασίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρακολουθήστε ολόκληρο το απόσπασμα της εκπομπής:

Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Παπατσάκωνα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης