«Χθες ο λαός στην Αθήνα απέδειξε ότι δεν έχετε τη νομιμοποίηση να πάτε τη χώρα στα βράχια» ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Λοβέρδος, απευθυνόμενος στην κυβέρνηση από το βήμα της Ολομέλειας.

«Υπάρχουν υπουργοί της κυβέρνησης που ισχυρίζονται ότι δεν θα υπάρχει κάποιο ιδιαίτερα σοβαρό θέμα σε ενδεχόμενο ρήξης. Άκουσα χθες υπουργό να δηλώνει ότι πιο πολύ κακό θα πάθουν άλλοι στην Ευρώπη από την ταλαιπωρία που εμείς θα πάθουμε» επισήμανε ο κ. Λοβέρδος. Και συμπλήρωσε: «Δεν θα σας αφήσει ο ελληνικός λαός να πάθουμε κάτι τέτοιο. Η πτώχευση είναι οδυνηρή, και μην το αποτολμήσετε γιατί υπάρχει και το Γουδί. Όχι το Γουδί του Ζορμπά, όχι αυτό του Κινήματος του 1909 αλλά το άλλο Γουδί».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εξάλλου, ο κ. Λοβέρδος κάλεσε τον πρωθυπουργό, Αλ. Τσίπρα να σκεφτεί το λαό, και να δεχτεί ότι απέτυχε.
Λαμβάνοντας το λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος κατηγόρησε τον κ. Λοβέρδο ότι «ζητάει και τα ρέστα» και συμπλήρωσε: «Χειροκροτούσατε χθες αυτούς που λέγανε να γίνουν δεκτά τα μέτρα Γιούνκερ. Δεν είδα να μιλάτε για τη βία που δέχεται η χώρα από τους δανειστές της».

«Τι κάνει ο Τσίπρας;» του είπε (εκτός μικροφώνου) ο κ. Λοβέρδος.

«Τι κάνει ο Τσίπρας; Αγωνίζεται για το μέλλον αυτής της χώρας που εσείς τη στείλατε στα βράχια. Εσείς αποδεχτήκατε να μη μειωθεί το χρέος» του αντέτεινε ο κ. Πετράκος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνέχεια ο κ. Πετράκος κάλεσε τον ελληνικό λαό να κλείσει τα αυτιά του στην κινδυνολογία και να παραμείνει ψύχραιμος. Διαβεβαίωσε, δε, ότι η κυβέρνηση εργάζεται για να έχει αυτός ο τόπος προοπτική.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης