Χανιά: Συνάντηση του Δημάρχου με τον τομεάρχη Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 10 Σεπτεμβρίου 2021, 16:38
Χανιά: Συνάντηση  του Δημάρχου με τον τομεάρχη Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ

O προγραμματισμός του Δήμου Χανίων για τα σημαντικά έργα τα οποία είναι σε εξέλιξη και αφορούν στις πολιτιστικές υποδομές της πόλης, καθώς και οι δράσεις οι οποίες αναμένεται το επόμενο διάστημα να πραγματοποιηθούν, βρέθηκαν στο επίκεντρο συνάντησης που είχαν σήμερα στο Δημαρχείο Χανίων, ο δήμαρχος Παναγιώτης Σημανδηράκης και η βουλευτής Αχαΐας και τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Σία Αναγνωστοπούλου. Την κ. Αναγνωστοπούλου συνόδευσαν ο πρώην υπουργός Γιώργος Σταθάκης, η πρώην γενική γραμματέας του υπ. Πολιτισμού, Μαρία Βλαζάκη, καθώς και μέλη της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Χανίων.

Μετά το τέλος της συνάντησης σε δηλώσεις του ο κ. Σημανδηράκης αναφέρθηκε στις προσπάθειες που γίνονται στα Χανιά για αναβάθμιση των πολιτιστικών υποδομών τονίζοντας ότι, «είναι μια συνολική προσπάθεια εδώ στα Χανιά, να δείξουμε ότι η περιφέρεια της χώρας, είναι σε θέση να πρωταγωνιστεί στο κομμάτι του πολιτισμού, να δημιουργεί σημαντικά γεγονότα και να δείχνει ότι οι καλλιτέχνες, αλλά κυρίως το πλούσιο πολιτιστικό απόθεμα, είναι σε θέση να συμβάλουν στη γενικότερη ανάπτυξη μας».

Από τη πλευρά της βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία τόνισε πως, «έγινε μία ουσιαστική και γόνιμη συζήτηση με τον κ. Δήμαρχο και δεν είναι "τρόπος του λέγειν". Έγινε πραγματικά μία παραγωγική συζήτηση, χαρήκαμε πάρα πολύ γιατί ο Δήμαρχος έχει πλήρη συνείδηση του υλικού και συμβολικού πολιτιστικού φορτίου που έχει αυτή η πόλη».

Χαρακτηριστικά, η κ. Αναγνωστοπούλου ανέφερε για τα Νεώρια, το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο και τον λόφο Καστέλλι, δηλώνοντας την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ σε κάθε προσπάθεια για αναβάθμιση των υποδομών πολιτισμού.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 10 Σεπτεμβρίου 2021, 16:38