Θέματα που αφορούν τον δήμο, με κύριο άξονα την πορεία υλοποίησης έργων που έχουν δρομολογηθεί, συζητήθηκαν σήμερα κατά τη διάρκεια κλειστής σύσκεψης, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, του δημάρχου Χανίων, Τάσου Βάμβουκα, των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Βάλιας Βαγιωνάκη και Αντώνη Μπαλωμενάκη, του διευθύνοντος συμβούλου του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, Φώτη Καζάση, αντιδημάρχων και υπηρεσιακών παραγόντων του δήμου.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει η κυβέρνηση για την παρακολούθηση και επιτάχυνση έργων στην Περιφέρεια με βάση και τα όσα αποφασίστηκαν στο Αναπτυξιακό Συνέδριο Κρήτης. Ένα από τα σημαντικά θέματα που συζητήθηκαν ήταν η παραχώρηση του Στρατοπέδου Μαρκοπούλου στον Δήμο Χανίων και όπως τόνισε ο δήμαρχος, Τάσος Βάμβουκας, «η υπόθεση εξελίσσεται πολύ καλά. Η μελέτη αξιοποίησης θα είναι πολύ σύντομα έτοιμη, ώστε αμέσως μετά να προχωρήσουμε στις επόμενες κινήσεις που απαιτούνται. Θα πρέπει να εξασφαλιστούν τα χρήματα που ζητάει ο ελληνικός στρατός για να μετεγκαταστήσει το στρατόπεδο και να καταστεί ανενεργό».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκαν, ακόμα, το έργο ανακατασκευής της Δημοτικής Αγοράς, το ζήτημα της κατασκευής των οκτώ νέων σχολείων, μέσω ΣΔΙΤ, με συνολικό κόστος 40 εκατομμυρίων ευρώ, το έργο του κόμβου Μουρνιών και το θέμα της αποκατάστασης των ζημιών στο Κλειστό Κολυμβητήριο Ακρωτηρίου.

Ο κ. Πολάκης, μεταξύ άλλων, δήλωσε: «Συζητήσαμε και αναλύσαμε τα σημεία που τα συγκεκριμένα έργα που αφορούν τον δήμο Χανίων έχουν “κολλήσει”. Την επόμενη εβδομάδα θα ελέγξουμε πόσο έχουν προχωρήσει και αυτή η διαδικασία θα γίνεται, εκτός απροόπτου, κάθε εβδομάδα. Ήταν μία γόνιμη συζήτηση, που βοήθησε στα ζητήματα που αφορούν τον Δήμο Χανίων».

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, όπως είχε ανακοινώσει κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στα Χανιά ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, έχει αναλάβει τον ρόλο του συντονιστή στην περιοχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο πλαίσιο της παρουσίας του στα Χανιά, ο κ. Πολάκης συναντήθηκε και με τον δήμαρχο Κισάμου, Θοδωρή Σταθάκη, με τον οποίο συζήτησαν για μία σειρά από έργα, όπως η παράκαμψη Καστελίου, οι λιμνοδεξαμενές σε Πλάτανο και Χρυσοσκαλίτισσα, ενώ την επόμενη εβδομάδα θα ακολουθήσουν συσκέψεις με τους δημάρχους Πλατανιά, Σελίνου και Σφακίων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης