Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη και η ενημέρωση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, για τη μεγαλη πυρκαγιά στην Πάρνηθα, στο Κινητό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων «Όλυμπος». Όπως ανέφερε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, η φωτιά είναι σε ύφεση στο μεγαλύτερο μέρος της, καθώς δόθηκε μάχη τη νύχτα, κυρίως από τα πεζοπόρα τμήματα.

«Ένα μεγάλο “ευχαριστώ” στις γυναίκες και τους άνδρες του Πυροσβεστικού Σώματος. Έγινε μία σημαντική δουλειά όλο το βράδυ, κυρίως από τα πεζοπόρα τμήματα. Αντιμετωπίσαμε μία εξαιρετικά δυσκολη πυρκαγιά σε συνθήκες ακραίου καύσωνα. Κρατώ ως θετικο το γεγονός ότι δόξα Τω Θεώ, μέχρι στιγμής δεν είχαμε καμία απώλεια ανθρώπινης ζωής, διότι το σύστημα εκκενώσεων λειτούργησε υποδειγματικά», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ήταν άλλη μία εξαιρετικά δύσκολη νύχτα. Η δουλειά που έγινε από τα πεζοπόρα τμήματα και στα 4 μέτωπα έφερε καρπούς. Από τα 4 μέτωπα, το ξημέρωμα μας βρήκε με 1 ενεργό. Τα υπόλοιπα είναι σε ύφεση», σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο κ. Χαρδαλιάς.

 

Η κατάσταση, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Πυροσβεστική, χαρακτηρίζεται πολύ βελτιωμένη, καθώς είναι σε ύφεση όλα τα μέτωπα εκτός από το κομμάτι προς Βαρυμπόμπη και Κρυονέρι, όπου υπάρχουν ακόμα ενεργές εστίες. Ωστόσο, παραμένουν όλες οι δυνάμεις υπό τον φόβο αναζωπυρώσεων, λόγω του ότι και σήμερα θα είναι μία πολύ καυτή ημέρα και δίνεται μάχη σε χαράδρες και στα σημεία όπου υπάρχουν ακόμα εστίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πολύ σημαντικό είναι το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της μεγάλης πυρκαγιάς στη Βαρυμπόμπη, από χθες, δυνάμεις της αστυνομίας και της Πυροσβεστικής επενέβησαν σε 371 περιπτώσεις για την απομάκρυνση κυρίως ηλικιωμένων, ατόμων με ειδικές ανάγκες και άλλων πολιτών που είχαν εγκλωβιστεί στις φλεγόμενες περιοχές και τη μεταφορά τους σε ασφαλή σημεία, γι’ αυτό και δεν υπήρξαν θύματα.

Λόγω του κινδύνου κατά τη διάρκεια της νύχτας, με νέο μήνυμα από το 112, εκκενώθηκε και μέρος του Κρυονερίου, στην οδό Ανοίξεως κοντά στο δάσος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης