«Σε κάθε μεταρρύθμιση της νέας κυβέρνησης διακρίνει κανείς ένα ιδεοληπτικό υπόστρωμα που παραπέμπει στις χειρότερες μέρες της μνημονιακής επιτήρησης», αναφέρει ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, σε άρθρο του στην «Καθημερινή της Κυριακής», στηλιτεύοντας την οικονομική πολιτικής της κυβέρνησης Μητσοτάκη και τις επιπτώσεις της στην αναπτυξιακή προοπτική της χώρας.

Ο κ. Χαρίτσης τονίζει ότι «η ανάκαμψη και η σταθεροποίηση της χώρας επιτεύχθηκε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ», αναφέρεται στις θεσμικές μεταρρυθμίσεις της, «την αξιοποίηση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, τη δημιουργία της Αναπτυξιακής Τράπεζας και την αξιοποίηση κάθε πηγής χρηματοδότησης που οδήγησε στην πανευρωπαϊκή πρωτιά της χώρας μας στο επενδυτικό σχέδιο Γιούνκερ». Επισημαίνει ότι επί ΣΥΡΙΖΑ «τομές που το παλιό πολιτικό σύστημα απέφευγε επί μακρόν, όπως η θέσπιση ενός αξιόπιστου και αντικειμενικού συστήματος δημοσίων συμβάσεων για προμήθειες και δημόσια έργα σύμφωνα με ευρωπαϊκά πρότυπα, έγιναν πράξη μόλις σε τέσσερα χρόνια».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επικρίνει τη ΝΔ ότι η ρητορική της περί ανάπτυξης είναι απλά «ένα προπέτασμα καπνού για την εξυπηρέτηση των ήδη ισχυρών»: «Αποδέσμευση λογαριασμών όσων ελέγχονται για οικονομικά εγκλήματα, ασυλία τραπεζικών στελεχών, ρυθμίσεις όπου ελεγκτής και ελεγχόμενος ταυτίζονται, φωτογραφικές διατάξεις για την εξυπηρέτηση ημετέρων».

Ασκεί κριτική για το έργο του υπουργείου Εργασίας που «παραπέμπει σε μια πολιτική απορρύθμισης που εν τέλει υπονομεύει την ανάπτυξη, ενώ το αποτέλεσμα είναι ήδη ορατό: ρεκόρ 18ετίας στις απολύσεις τον Οκτώβριο, με απώλεια 126.000 θέσεων εργασίας».

Ο κ. Χαρίτσης αναφέρει ότι η συλλογική προσπάθεια της κοινωνίας και η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ δημιούργησαν νέες δυνατότητες για ένα «ποιοτικό άλμα της ελληνικής οικονομίας προς τα μπροστά» και επικρίνει την κυβέρνηση ότι το «ναρκοθετεί».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης