Με σκληρά λόγια κατά όσων εκμεταλλεύονται τη διεθνή συγκυρία για να κερδοσκοπήσουν κατά του ελληνικού λαού  απευθύνθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης κατά την παρουσίαση των βασικών αξόνων πολιτικής που θα ακολουθήσει το υπουργείο Ανάπτυξης μέχρι το τέλος του έτους.

Ο κ. Χατζηδάκης τόνισε χαρακτηριστικά “κάπου έχει παραγίνει το θέμα των ανατιμήσεων στα καύσιμα’’ και γνωστοποίησε ότι ήδη έχει αποστείλει επιστολή στους συναρμόδιους υπουργούς για να προωθηθούν προς υλοποίηση οι προτάσεις της Επιτροπής Ανταγωνισμού για την αγορά πετρελαιοειδών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

“Δεν έχουμε περιθώρια αποτυχίας σε σχέση με τα πετρελαιοειδή’’ σχολίασε ο υπουργός επιχειρώντας να εγκαινιάσει μια νέα εποχή προστασίας του έλληνα καταναλωτή από τα καρτέλ των πετρελαϊκών εταιρειών  που θησαυρίζουν στην πλάτη του ελληνικού λαού .

Εμμέσως πλην σαφώς ο κ. Χατζηδάκης αναγνώρισε την ύπαρξη καρτέλ στα καύσιμα που λυμαίνεται την αγορά και ενώ οι διεθνείς τιμές είναι καταβαραθρωμένες λόγω της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα παίρνουν καθημερινά τα ύψη, τινάζοντας στον αέρα τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς.

Ο υπουργός Ανάπτυξης ανακοίνωσε ότι έως το Μάρτιο να έχει περάσει από τη Βουλή ο νέος νόμος για την Επιτροπή Ανταγωνισμού που ετοιμάζει το υπουργείο με σκοπό την αναβάθμισή της. “Η Επιτροπή κάνει και θα εξακολουθήσει να κάνει τη δουλειά της διότι είναι βασικό όπλο της κοινωνίας κατά των καρτέλ. Έχει σε εξέλιξη σημαντικές υποθέσεις και σκοπός μας είναι να την ενισχύσουμε θεσμικά και να ενισχύσουμε τη στελέχωσή της για την αποτελεσματικότερη λειτουργία της’’.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης ανάφερε ότι επιταχύνονται οι διαδικασίες για την εγκατάσταση νέου συστήματος Παρατηρητηρίου Τιμών, η τοποθέτηση ηλεκτρονικών μηχανημάτων σε περιοχές της Αθήνας για σύγκριση τιμών, μέχρι το Μάρτιο εκτιμά ότι θα έχει ψηφιστεί ο νόμος για τις εισπρακτικές εταιρείες, τον Απρίλιο θα έχει δημιουργηθεί ένας τετραψήφιος αριθμός -γραμμή ενημέρωσης τραπεζικών προϊόντων ενώ σχεδιάζονται διάφορες δράσεις για την Εβδομάδα Καταναλωτή 9-13 Μαρτίου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης