Χατζηδάκης: «O τόπος δεν χρειάζεται αναταράξεις»

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 25 Σεπτεμβρίου 2014, 08:43
Χατζηδάκης: «O τόπος δεν χρειάζεται αναταράξεις»
«Είναι απολύτως αναγκαίο όλοι -κυβέρνηση και αντιπολίτευση- να επιδείξουν υπευθυνότητα για να υπάρχει πολιτική σταθερότητα στη χώρα. Ο τόπος δεν χρειάζεται περιττές και ανώφελες αναταράξεις, ειδικότερα τώρα, που αφήνουμε πίσω τον οικονομικό χειμώνα της κρίσης» επεσήμανε την Τετάρτη ο βουλευτής και πρώην υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας σε συνέδριο για την ενεργειακή ασφάλεια και διπλωματία.

«Ειδικώς η αξιωματική αντιπολίτευση οφείλει να αντιμετωπίσει το ζήτημα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας με τη δέουσα σοβαρότητα και με πνεύμα συναίνεσης, όπως και το Σύνταγμα ορίζει» τόνισε και πρόσθεσε ότι το σημαντικότερο στοιχείο σήμερα είναι η Ελλάδα να συνεχίσει να ανακτά την αξιοπιστία της και να κερδίσει το στοίχημα της εμπιστοσύνης έναντι των εταίρων της και των αγορών.

«Η χώρα έχει διαψεύσει όλες τις αρνητικές προσδοκίες και μάλιστα έχει πιάσει τους στόχους, νωρίτερα απ' ό,τι αναμενόταν» υπογράμμισε ο κ. Χατζηδάκης.

Αναφερόμενος στις εξελίξεις στα ενεργειακά και ειδικότερα στις έρευνες υδρογονανθράκων είπε πως «ο στόχος ώστε να καλύπτουμε το 1/3 των αναγκών της Ελλάδας σε καύσιμα μέχρι τις αρχές της επόμενης δεκαετίας δεν είναι ανέφικτος».

Παράλληλα, ο πρώην υπουργός Ανάπτυξης τόνισε ότι το όραμα για μια Ελλάδα που θα είναι χώρα παραγωγός -και γιατί όχι, εξαγωγέας- υδρογονανθράκων δεν πρέπει να καταστεί αντικείμενο μικροκομματικής εκμετάλλευσης ούτε να αποτελέσει δικαιολογία ή πρόφαση για την ανακοπή των δομικών μεταρρυθμίσεων.

«Και άλλες χώρες κατόρθωσαν να εκμεταλλευθούν τον ορυκτό τους πλούτο, αλλά αυτό δεν τις κατέστησε περισσότερο ανεπτυγμένες ούτε τους λαούς τους ασφαλέστερους και πλουσιότερους. Η πολιτική ομαλότητα, η δημοσιονομική σταθερότητα και μια υγιής παραγωγική βάση εγγυώνται τη βιώσιμη ανάπτυξη και την ευημερία» κατέληξε ο κ. Χατζηδάκης.

Επιμέλεια: Χρύσα Λουγιάκη

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 25 Σεπτεμβρίου 2014, 08:43