Χατζηγάκης: «Δεν θα πολιτευτώ»

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2012, 13:04
Χατζηγάκης: «Δεν θα πολιτευτώ»
Την επιστροφή του στη Νέα Δημοκρατία αμέσως μετά την απομάκρυνση Σαμαρά, αλλά και την πρόθεσή του να μην κατέβει στις επερχόμενες εκλογές ανακοίνωσε ο διαγραφείς από τη ΝΔ, πρώην υπουργός και νυν ανεξάρτητος βουλευτής, Σωτήρης Χατζηγάκης.

Στη δήλωσή του, ο κ. Χατζηγάκης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι θα επιστρέψει στους κόλπους της Ν.Δ. «αμέσως μετά την απομάκρυνση του κ. Σαμαρά και της ηγετικής του φράξιας από την ηγεσία του κόμματος, που δεν θ' αργήσει».

Παράλληλα, αναφέρθηκε στη διαχρονική πορεία του στη Νέα Δημοκρατία και τη διαγραφή του, με αφορμή τη στάση του υπέρ του πρώτου μνημονίου, αλλά και στη «σύγκρουσή του με το σύστημα Σαμαρά», ένα σύστημα αποτελούμενο «από περίεργες "σέχτες'' και φατρίες, που η μόνη σχέση με την ιστορική παράταξη είναι η "φιλία'' με τον αρχηγό».

«Παγίως, υποστηρίζω πως το κύριο διακύβευμα της χώρας μας δεν είναι "μνημόνιο- αντιμνημόνιο", αλλά "Ευρώπη και ευρώ, ή έξω από την Ευρώπη και δραχμή". Επί δύο χρόνια, μιλούσα για την ανάγκη, η Ν.Δ. να καλύπτει με την πολιτική της τον "μεσαίο χώρο". Αντ΄ αυτού, η ηγεσία της σημερινής Ν.Δ. προτιμούσε τον δρόμο μιας δήθεν "δεξιάς" καθαρότητας, υιοθετώντας ακραίες θέσεις στην πολιτική της, που τελικά την αποξένωσαν από τους μετριοπαθείς ψηφοφόρους. Η ιστορία, όμως, εκδικείται. Γιατί "πριν αλέκτωρ λαλήσαι τρις", ο κ. Σαμαράς άλλαξε ρότα, έκανε στροφή 180 μοιρών και υιοθέτησε τις θέσεις μου, για τις οποίες με υπερβολική εμπάθεια και εκδικητικότητα με διέγραψε!» αναφέρει, μεταξύ άλλων, στη δήλωσή του ο βουλευτής.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2012, 13:44