Υπέρ της συνεννόησης των δύο μεγάλων κομμάτων σε σημαντικά ζητήματα, όπως η συνταγματική αναθεώρηση, το προσφυγικό και τα θέματα της εξωτερικής πολιτικής, τάχθηκε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωστής Χατζηδάκης, κατά τον χαιρετισμό του στο 2ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως είπε στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες η συνεργασία των κομμάτων και ιδιαίτερα των δύο μεγάλων είναι δεδομένη ενώ στην Ελλάδα όχι, εκτός από μερικές αναλαμπές και εξέφρασε την πεποίθηση η προσπάθεια που κάνει η Ν.Δ. προς αυτή την κατεύθυνση να βρει ανταπόκριση από τον ΣΥΡΙΖΑ και να μην προσκρούσει στην πολιτική της τυφλής πόλωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε ότι αυτό δεν σημαίνει πως πάει στην άκρη η πολιτική αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση και είπε χαρακτηριστικά: Εσείς θα συνεχίσετε να θέλετε τη Ν.Δ. στην αντιπολίτευση και εμείς να θέλουμε μια ώρα νωρίτερα εκλογές για να κάνει ο τόπος μια νέα αρχή”.
Στην αρχή του χαιρετισμού του ο κ. Χατζηδάκης δήλωσε με νόημα πως “η παρουσία μου εδώ δεν είναι άσκηση δημοσίων σχέσεων, ούτε προάγγελος οποιασδήποτε πολιτικής εξέλιξης”και επισήμανε ότι είναι θέμα πολιτικού πολιτισμού.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης