Χώροι φιλοξενίας μεταναστών θα γίνουν τα στρατόπεδα

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2012, 20:26
Χώροι φιλοξενίας μεταναστών θα γίνουν τα στρατόπεδα
Ως χώροι φιλοξενίας μεταναστών θα αξιοποιηθούν στρατόπεδα, το κλείσιμο των οποίων αποφάσισε πρόσφατα το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, αποκάλυψε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, κατά τη σημερινή επίσκεψή του στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Ο υπουργός επισκέφθηκε τη ΓΑΔΑ για να ευχαριστήσει, όπως τόνισε, τις γυναίκες και τους άντρες της Ελληνικής Αστυνομίας για την επιτυχία που σημείωσαν εξαρθρώνοντας τη σπείρα των ληστών με τα καλάσνικοφ, κι επιπλέον την ομάδα ΔΙΑΣ και την Οικονομική Αστυνομία για τις επιτυχίες, που έχουν καταγράψει. Στο περιθώριο της επίσκεψης και ερωτηθείς από δημοσιογράφους, ο κ. Δένδιας επισήμανε ότι, όχι όλα, αλλά κάποια από τα 45 ενεργά στρατόπεδα, που αποφάσισε να κλείσει το υπουργείο Εθνικής 'Αμυνας, «θα καταλήξουν στην Ελληνική Αστυνομία και θα χρησιμοποιηθούν ως χώροι φιλοξενίας μεταναστών».

«Υπάρχει μια πολύ καλή και στενή συνεργασία με το υπουργείο Εθνικής 'Αμυνας. Όχι μόνο στο επίπεδο της παραχώρησης στρατοπέδων, αλλά και στο επίπεδο των επισκευών των στρατοπέδων, της συντήρησής τους» υπογράμμισε. Εξάλλου, ο κ. Δένδιας παρατήρησε ότι η κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας αναφορικά με τους λαθρομετανάστες έχει βελτιωθεί θεαματικά, συμπληρώνοντας, ωστόσο: «Όποιος πιστεύει ότι μπορεί μέσα σε 30, 40, 50 μέρες να λυθούν προβλήματα δεκαετιών, νομίζω ότι ζει σε έναν άλλο κόσμο και εν πάση περιπτώσει εγώ μάγος δεν είμαι, ούτε η Ελληνική Αστυνομία ειδικεύεται στα μαγικά».

Eπιμέλεια: Μυρτώ Τσάβαλου

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2012, 20:36