«Χωρίς νέο Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Μετεγκατάστασης το Προσφυγικό θα κλιμακώνεται»

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2019, 15:36
«Χωρίς νέο Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Μετεγκατάστασης το Προσφυγικό θα κλιμακώνεται»

Μια καταγραφή των αποτελεσμάτων της Δήλωσης Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας επιχείρησε ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, τοποθετούμενος στη συζήτηση για την κατάσταση στα κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης στη Μόρια και στα ελληνικά νησιά.

Καταδικάζοντας τον λόγο του «μίσους και της απανθρωπιάς» του ευρωβουλευτή της Χρυσής Αυγής, ο κ. Ανδρουλάκης υπογράμμισε ότι πλέον για την Ελλάδα «το κόμμα της Χρυσής Αυγής και οι νεοναζιστές βρίσκονται στα τάρταρα της πολιτικής μας ιστορίας».

Για τα στοιχεία σχετικά με τις αφίξεις μέσω Τουρκίας που παρέθεσε ο ευρωβουλευτής, με πάνω από 60,000 πρόσφυγες και μετανάστες να έχουν έρθει στην Ελλάδα μέσω Τουρκίας, αριθμό που αντιστοιχεί στο 60% των αφίξεων πανευρωπαϊκά, επεσήμανε την αύξηση του τελευταίου τριμήνου και τις. 30,000 αφίξεις με τις επιστροφές στην Τουρκία να είναι μόλις 1,950 από το 2016. 

Επικρίνοντας την στρεβλή απόκριση των κρατών-μελών της Ένωσης, ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε ως επίλογο: «όποιος νομίζει από εμάς ότι το ζήτημα αυτό μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με χρήματα και όχι με τις παραπάνω δράσεις, απαξιώνει τις αξίες του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης».

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2019, 15:36