Δεν κόμισε «νέες προτάσεις» ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, όπως είπε χαρακτηριστικά στη συνάντηση που είχε με την υπουργό Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη, αλλά «κάποιες ιδέες», που είναι πιθανόν να οδηγήσουν σε λύση, ενώ τόνισε πως το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων είναι πάρα πολύ δύσκολο.

Χρήσιμη χαρακτήρισε την επίσκεψη του κ. Νίμιτς στην Ελλάδα, η κ. Μπακογιάννη, η οποία τόνισε πως στη συζήτηση που είχαν, έγινε μία ουσιαστική ανασκόπηση και αξιολόγηση του πολιτικού και διπλωματικού περιβάλλοντος, όπως διαμορφώνεται μετά τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, τις εκλογές στα Σκόπια και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η υπουργός Εξωτερικών επανέλαβε τη «σταθερή και ειλικρινή βούληση της Ελλάδας για επίτευξη αμοιβαία αποδεκτής λύσης» στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, τονίζοντας ότι επιθυμούμε τελική λύση, χωρίς αιρέσεις.

Για το ενδεχόμενο απευθείας συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας και ΠΓΔΜ, ο κ. Νίμιτς είπε ότι αν θεωρούσε ότι θα οδηγούσε σε ευτυχή κατάληξη, θα το είχε συστήσει, ενώ πρόσθεσε ότι δεν το προτείνει αυτή τη στιγμή.

Ο κ. Νίμιτς αναμένεται να μεταβεί την Παρασκευή στα Σκόπια για συναντήσεις με τον πρόεδρο, τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ και άλλους αξιωματούχους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης