Με κομματικές βολές κατά της κυβέρνησης, την απουσία του κυβερνώντος κόμματος και τη μη διεξαγωγή ψηφοφορίας για τη σύσταση Προανακριτικής για το Βατοπέδι, ολοκληρώθηκε μια συζήτηση που ουσιαστικά ήταν περιττή, διότι εκ προοιμίου δεν θα έφερνε ουσιαστικό αποτέλεσμα, παρά μόνο πολιτικές τοποθετήσεις και εντυπώσεις.    

Και αυτό διότι η απουσία της Νέας Δημοκρατίας από τη Βουλή, για τη συζήτηση επί της πρότασης του ΠΑΣΟΚ, για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου, τερμάτισε τη διαδικασία χωρίς καν να υπάρξει σχετική ψηφοφορία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος αφ’ότου ολοκληρώθηκε η συζήτηση, τόνισε ότι με την απουσία της ΝΔ δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις για την ολοκλήρωση της διαδικασίας, βάσει του Κανονισμού και  επανέλαβε ότι ο πρωθυπουργός προσωπικά είναι πλέον υπεύθυνος για την όποια παραγραφή των αδικημάτων.

Από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Φώτης Κουβέλης τόνισε ότι με δεδομένη την έλλειψη της δεδηλωμένης της Βουλής δεν γίνεται να εφαρμοστεί το σχετικό άρθρο του Κανονισμού της Βουλής, κατά συνέπεια δεν μπορεί να διεξαχθεί η ψηφοφορία.

Κατηγόρησε δε την κυβέρνηση ότι φέρει πλέον την ευθύνη για την παραγραφή των αξιοποίνων πράξεων που θα έπρεπε να διερευνηθούν στο πλαίσιο σύστασης Επιτροπής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από το ΚΚΕ ο Σπύρος Χαλβατζής τόνισε ότι για μια ακόμα φορά επαναλαμβάνεται το ίδιο σενάριο, τονίζοντας ότι δεν πρέπει να γίνει καμία ψηφοφορία, ώστε να μην υπάρξει με ευθύνη της Αντιπολίτευσης, παραγραφή των αδικημάτων.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης κατηγόρησε τα υπόλοιπα κόμματα της Αντιπολίτευσης ότι με τον τρόπο που χειρίζονται την υπόθεση, το θέμα θα επανέρχεται και θα επανέρχεται χωρίς να λύνεται και κανείς δεν θα ασχολείται με τα πραγματικά προβλήματα του ελληνικού λαού, όπως την οικονομία.

Στην παρέμβασή του ο πρόεδρος του Σώματος Δημήτρης Σιούφας τόνισε ότι δεν συμμερίζεται την άποψη του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, περί παραγραφής, αρκούμενος να δηλώσει ότι η απόρριψη ή μη μιας πρότασης γίνεται μόνο με τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης