Ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος εξήγγειλε σήμερα τη δημιουργία χώρου συναντήσεων συζύγων-συντρόφων με κρατουμένους ή κρατούμενες, σε κατάλληλο τμήμα των φυλακών Γρεβενών, ενώ παράλληλα εγκαινίασε το πρώτο στην Ελλάδα «Παιδικό επισκεπτήριο» στις ίδιες φυλακές.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, ο χώρος συνάντησης συζύγων-συντρόφων με κρατουμένους ή κρατούμενες στις φυλακές Γρεβενών θα είναι ο πρώτος παρόμοιος χώρος στις φυλακές της χώρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ύπαρξη χώρων συνεύρεσης συζυγικών-συντροφικών συναντήσεων μέσα στις φυλακές αποτελεί διεθνή πρακτική, αναφέρει το υπουργείο Δικαιοσύνης και προσθέτει ότι αυτό προβλέπεται και στο σχέδιο του νέου Σωφρονιστικού Κώδικα.

Ακόμα, ο κ. Παρασκευόπουλος εγκαινίασε στις φυλακές Γρεβενών το πρώτο στην Ελλάδα «Παιδικό επισκεπτήριο» και τόνισε:

«Το Παιδικό επισκεπτήριο υλοποιεί την πολιτική για φυλακές με ανθρώπινο πρόσωπο, με ειδικότερο σκοπό να μπορούν οι γονείς κρατούμενοι να περνούν χρόνο με τα μικρά παιδιά τους σε κατάλληλες συνθήκες. Με τον τρόπο αυτό επιδιώκεται η μείωση των αρνητικών συνεπειών της φυλάκισης και η ενδυνάμωση των οικογενειακών σχέσεων, με τελικό βέβαια σκοπό την υποβοήθηση της ομαλής επανένταξης του κρατουμένου στο κοινωνικό, επαγγελματικό και οικογενειακό περιβάλλον».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης