«Ο πρωθυπουργός είναι βέβαιο ότι θα πάει με πολύ ισχυρά πολεμοφόδια στη Βουλή σήμερα. Είναι προφανές (ότι ήρθε η ώρα της σύγκρουσης με τη διαπλοκή) και από τη στάση που κρατάμε και από τον εξορθολογισμό που θέλουμε να φέρουμε σε διάφορους τομείς π.χ. τηλεόραση, ραδιόφωνο, δημόσια έργα, στον χώρο των μεταφορών… Τα μέτωπα που έχουμε ανοίξει είναι πάρα πολλά και δεν υπάρχει θέμα που να μην έχεις ασχοληθεί και να μην τραβάς τα μαλλιά σου για το τι έχουν γίνει τα λεφτά… Θα υπάρχουν πειστήρια. Από εδώ και πέρα, θα δείτε πράγματα να αποκαλύπτονται… Είναι μία κυβέρνηση που δεν εφησυχάζει, θέλουμε να αλλάξουμε τα πράγματα και θα συγκρουστούμε με συμφέροντα» είπε στον Alpha 989 ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης.

«Στο προσεχές μέλλον θα γίνουν πάρα πολλές αποκαλύψεις στους τομείς αρμοδιότητας του υπουργείου. Στην προσπάθειά τους κάποιοι να χτυπήσουν τα στελέχη της κυβέρνησης τους παρουσιάζουν ως ανθρώπους που είναι βουτηγμένοι στη διαπλοκή, εμείς κάνουμε τη δουλειά μας» τόνισε και πρόσθεσε πως «η Δικαιοσύνη μπορεί να έχει αργές διαδικασίες, αλλά διασφαλίζει πολλά θέματα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης για την προμήθεια κοντέινερ για τη στέγαση των προσφύγων στα hotspots, ο κ. Σπίρτζης έκανε λόγο για «λάσπη από την αντιπολίτευση και τα ΜΜΕ, που δεν έχει προηγούμενο αυτήν την περίοδο. Μας κατηγορούν γιατί κάναμε διαδικασίες πολύ σύντομες και αναρτήσαμε τον διαγωνισμό μόνο για μία μέρα, ενώ θα μπορούσαμε να πάρουμε τρεις εταιρείες και να τον αναθέσουμε. Η λάσπη πραγματικά δεν έχει προηγούμενο».

Ερωτηθείς για την καθυστέρηση των μεταρρυθμίσεων απάντησε πως «οι θεσμοί ζητούν πράγματα που είναι εκτός της συμφωνίας, που δεν είναι σύμφωνα με την ευρωπαϊκή και εθνική νομοθεσία, τα βάζουμε στο τραπέζι και συνεχίζουμε ακάθεκτοι τη διαπραγμάτευση που πρέπει να κάνουμε. Αυτός είναι ο ρόλος μας. Δεν είναι αυτός των προηγούμενων κυβερνήσεων της τελευταίας 5ετίας που έλεγαν «ναι» σε ό,τι ζητούσαν η τρόικα και οι θεσμοί».

Παράλληλα, επεσήμανε πως «στόχος είναι μέσα σε καιρούς κρίσης και οικονομικής στενότητας να μετακινούνται με αξιοπρέπεια οι άνεργοι, αυτό είναι πολύ σημαντικό. Μακάρι να είχαμε χρήματα για να μετακινείται όλος ο κόσμος δωρεάν».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προανήγγειλε μειώσεις στα πρόστιμα του ΚΟΚ λέγοντας: «Θα αλλάξουμε τα πρόστιμα του ΚΟΚ με μια διαφορετική λογική. Σήμερα υπάρχουν πολύ υψηλά πρόστιμα. Τα πρόστιμα πρέπει να συνδεθούν με το είδος των παραβάσεων και τι προκαλούν αυτές αλλά και με την οικονομική δυνατότητα του κάθε πολίτη, να είναι αναλογικά. Εξαιρούνται, βέβαια, οι πολύ σοβαρές παραβάσεις».

Με αφορμή τα τρομοκρατικά χτυπήματα στις Βρυξέλλες ο κ. Σπίρτζης είπε πως «έχουν παρθεί μέτρα ασφαλείας, έχει ενημερωθεί η ΥΠΑ για το πώς πρέπει καλύτερα να οργανωθεί και για το αεροδρόμιο και για τις φυλάξεις».

Διαβάστε επίσης: Σπίρτζης: Έρχονται αλλαγές για άδειες οδήγησης, πρόστιμα και κυκλοφοριακή αγωγή

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης