«Θεατής των εξελίξεων παραμένει η κυβέρνηση»

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου 2012, 17:40
«Θεατής των εξελίξεων παραμένει η κυβέρνηση»
«Η συνέντευξη του πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες εντάσσεται στην προσπάθεια που καταβάλλει να αντισταθμισθεί το επώδυνο φορτίο των μέτρων ενός αδιέξοδου και αναποτελεσματικού προγράμματος με ένα κλίμα δήθεν ευφορίας στους κόλπους της Ευρωζώνης» ήταν το σχόλιο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων για την συνέντευξη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Ο εκπρόσωπος του κόμματος Χρήστος Ζώης επεσήμανε επίσης ότι δεν έχουν διαψευσθεί αρμοδίως τα σενάρια σε γερμανικά μέσα ενημέρωσης «περί εκταμίευσης της δόσης των 31,5 δις ευρώ σε δεσμευμένο λογαριασμό μέσω του οποίου θα εξυπηρετούνται μόνο οι τόκοι και τα ώριμα χρέη».

Νωρίτερα, ο κ. Ζώης σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής τα χαρακτήρισε «φτωχά», αφού, όπως υποστήριξε, «αφενός είναι κατώτερα των προσδοκωμένων από την ελληνική κυβέρνηση, αφετέρου δε παραπέμπουν σε άλλο χρόνο και όργανο και μάλιστα υπό προϋποθέσεις, προκειμένου να ληφθούν οι κρίσιμες για την Ελλάδα αποφάσεις».

Ο κ. Ζώης κατηγόρησε την κυβέρνηση υποστηρίζοντας ότι είναι «αδύναμη να κατανοήσει και να αξιοποιήσει ακόμα και τώρα, τα γενικώς παραδεκτά πλέον συμπεράσματα για το τι θα κόστιζε τόσο στην Ευρωζώνη όσο και στην παγκόσμια οικονομία μια κλιμάκωση της κρίσης, παραμένει απλά θεατής των εξελίξεων και πρόθυμος εντολοδόχος των απαιτήσεων της τρόικας».

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου 2012, 17:46