Την ανάγκη να αναζητηθεί διάλογος μέσα στη Βουλή υπογράμμισε ο πρώην πρόεδρος του Σώματος Δημήτρης Σιούφας με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Δημοκρατίας.

Όπως είπε, η Βουλή, αν και βάλλεται όσο κανένας άλλος, μπορεί κα οφείλει να προάγει την εθνική συνεννόηση και την εθνική ομοψυχία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον κ. Σιούφα, η σημερινή ημέρα οφείλει να είναι περισσότερο ημέρα περισυλλογής, φρόνησης, σκέψης.

«Είναι ώρα, και ευθύνη για όλους μας να δούμε πώς μπορούμε να ανατάξουμε τη δυσπιστία των πολιτών προς τους θεσμούς και προς το ίδιο το Κοινοβούλιο, για να γίνουμε καλύτεροι, να αναγεννήσουμε τη Δημοκρατία», πρόσθεσε.

Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής επεσήμανε ότι «στους καιρούς μας το αίτημα της στερέωσης, της εμβάθυνσης, της διαρκούς ποιοτικής αναβάθμισης της Δημοκρατίας είναι πανανθρώπινο» και κατέληξε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Έχουμε ευθύνη στη διατήρηση και τη διάδοση του πνεύματός της. Έχουμε χρέος να συμπράττουμε στην αναβάθμισή της. Έχουμε και το δικαίωμα να γιορτάζουμε περισσότερο, από κάθε άλλο λαό, αφού εδώ σ’ αυτή τη χώρα γεννήθηκε η Δημοκρατία. Πάντοτε με ισχυρή και ακλόνητη την πεποίθηση ότι μόνο η Δημοκρατία και ο Κοινοβουλευτισμός εγγυώνται, στις σύγχρονες κοινωνίες, την ειρήνη, τη συνοχή, την ανάπτυξη. Αλλά και τη διεθνή συνεργασία, τη συνεννόηση, τη σύμπραξη μπροστά σε κοινά προβλήματα και κοινές ευκαιρίες».

Eπιμέλεια:Χρήστος Μαζάνης 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης