Η ΝΔ δεν διαφωνεί στην ανάγκη αλλαγών στο πόθεν έσχες και στα οικονομικά των κομμάτων τόνισε ο τομεάρχης Εσωτερικών του κόμματος κ. Χρήστος Ζώης μιλώντας σε γνωστό ραδιοσταθμό.

«Επί της ουσίας δεν μπορεί κανείς να καταβάλει προσπάθεια να κατατάξει τη ΝΔ , σε όσους αντιδρούν στην ανάγκη να υπάρξει μια αλλαγή σε ζητήματα που αφορούν τόσο στο πόθεν έσχες του πολιτικού προσωπικού όσο και στα οικονομικά των κομμάτων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, κατηγόρησε την κυβέρνηση για τη διαδικασία που ακολουθεί λέγοντας «ο πρόεδρος της ΝΔ από το Δεκέμβριο του 2009 με αφορμή τη συνεδρίαση των πολιτικών αρχηγών υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Παπούλια είχε καταθέσει ένα σαφές και λεπτομερές πλαίσιο αρχών και προτάσεων για την αντιμετώπιση της διαφθοράς σε όλα τα επίπεδα και μάλιστα είχαμε συμφωνήσει μέχρι τον Ιούνιο του 2010,μια επιτροπή να έχει φέρει σε πέρας την πρόταση που έφερνε στο Κοινοβούλιο και θα γινόταν νόμος του κράτους. Ο πρωθυπουργός αντέτεινε ότι αυτή τη δουλειά θα μπορούσε να την κάνει η επιτροπή θεσμών και διαφάνειας και βεβαίως εμείς συμφωνήσαμε.

Αντί λοιπόν το πόρισμα της επιτροπής θεσμών και διαφάνειας να καταστεί το αντικείμενο ενός διακομματικού έργου και τα συμπεράσματα να αναδειχτούν και να αγκαλιαστούν ως μια κοινή προσπάθεια, ο κύριος Ραγκούσης ανήμερα των Φώτων, στις 11 το πρωί κάλεσε, τους συντάκτες του υπουργείου Εσωτερικών για να τους ανακοινώσει ότι όλα αυτά υποβαθμίζονται στο επίπεδο της νομοθετικής πρωτοβουλίας ενός υπουργού».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης