Χρυσοβελώνη: Ο συμβιβασμός ήταν δύσκολος, αλλά κατέστη δυστυχώς αναπόφευκτος

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 2 Αυγούστου 2015, 21:31
Χρυσοβελώνη: Ο συμβιβασμός ήταν δύσκολος, αλλά κατέστη δυστυχώς αναπόφευκτος
«Η συμφωνία της 13ης Ιουλίου 2015 ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και τους εταίρους-δανειστές εγκαινιάζει αναμφισβήτητα μια νέα φάση για την ελληνική κοινωνία και τις πολιτικές δυνάμεις σε όλο το φάσμα του πολιτικού χάρτη. Ο συμβιβασμός ήταν ομολογουμένως δύσκολος, αλλά στις συγκεκριμένες συνθήκες όπου κυριάρχησε ο ωμός εκβιασμός του σκληροπυρηνικού γερμανικού κατεστημένου, κατέστη δυστυχώς αναπόφευκτος» επισημαίνει σε άρθρο της στην Κυριακάτική "Kontra News", η Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

Τονίζει ότι ακόμα και μετά την σύναψη της δύσκολης συμφωνίας «στους κόλπους της ΕΕ εξακολουθούν να δραστηριοποιούνται δυνάμεις που δεν θέλουν την Ελλάδα σε ευρωπαϊκή τροχιά», προσθέτοντας ότι «το στρατόπεδο Σόιμπλε συνεχίζει να κραδαίνει το σενάριο του Grexit ως απειλή στο πλαίσιο της πολιτικής του "παιδαγωγικού ιμπεριαλισμού", που το γερμανικό περιοδικό "Σπίγκελ" έχει περιγράψει με απαράμιλλη ακρίβεια πριν από δυόμιση χρόνια».

Η κ. Χρυσοβελώνη επισημαίνει ότι αυτός ο «παιδαγωγικός ιμπεριαλισμός του διδύμου Μέρκελ-Σόιμπλε έχει πυροδοτήσει την όξυνση των παθών μεταξύ πλούσιου ευρωπαϊκού Βορρά και φτωχού Νότου, ενώ έχει προκαλέσει και τις έντονες αντιδράσεις και τον προβληματισμό κορυφαίων διανοουμένων, συμπεριλαμβανομένου του μεγαλύτερου εν ζωή Γερμανού φιλοσόφου και υπέρμαχου της ευρωπαϊκής ενοποίησης, του Γιούργκεν Χάμπερμας, που κατακεραύνωσε την πολιτική της χώρας του για τη στάση της απέναντι στην Ελλάδα με αφορμή τις απειλές για έξοδο από την Ευρωζώνη».

«Υπάρχουν, βεβαίως και άλλες δυνάμεις όπως η Γαλλία και η Ιταλία, οι οποίες θέλουν η Ελλάδα να βρει το δρόμο της μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Κι αυτό είναι ενθαρρυντικό» προσθέτει η Εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ.

«Αποτελεί εθνικό καθήκον της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να διασφαλίσει την κοινωνική συνοχή στο πλαίσιο της συνέχισης της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας και να διαμορφώσει παράλληλα τις προϋποθέσεις για την οριστική έξοδο από την οικονομική κρίση και τα μνημόνια. Η ύπαρξη της συγκυβέρνησης των κ.κ. Τσίπρα-Καμμένου αποτελεί την εγγύηση για τη στήριξη των πιο αδύναμων κοινωνικών ομάδων και τη διαρκή μετωπική σύγκρουση με τη διαπλοκή και τη διαφθορά» καταλήγει στο άρθρο της η Χρυσοβελώνη.

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 2 Αυγούστου 2015, 21:34