Το απόγευμα της Τετάρτης, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την Έρευνα & την Τεχνολογική Ανάπτυξη στην Ολομέλεια, η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, βουλευτής Μαγνησίας Μαρίνα Χρυσοβελώνη παρουσίασε τροπολογία για την αναστολή κρατικής χρηματοδότησης κομμάτων στην περίπτωση ξεπλύματος «βρώμικου» χρήματος.

Υπενθυμίζεται πως η σχετική διάταξη που ψηφίστηκε το 2013 περιλαμβάνει μόνο την οργανωμένη εγκληματική δραστηριότητα ως λόγους αναστολής της κρατικής οικονομικής ενίσχυσης πολιτικών φορέων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης στην Βουλή η Μαρίνα Χρυσοβελώνη έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Με αφορμή τις πρόσφατες αποκαλύψεις για περίεργες ροές χρημάτων σε εξωχώριους λογαριασμούς είναι απολύτως αναγκαίο να ξαναδούμε ορισμένα βασικά πράγματα. Πράγματα αυτονόητα για τους πολίτες, αλλά ίσως όχι τόσο αυτονόητα για ορισμένους πολιτικούς.

Οι έρευνες των αρχών ανέδειξαν την ανάγκη άμεσης συμπλήρωσης του νόμου 3023/2002 για τα οικονομικά των πολιτικών κομμάτων σε ό,τι αφορά τη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες. Η Βουλή οφείλει να συγχρονιστεί με την πραγματικότητα αλλά και με την ομόθυμη απαίτηση της Ελληνικής κοινωνίας για δικαιοσύνη. Οι πρόσφατες αποκαλύψεις σε σχέση με τα εξοπλιστικά οφείλουν να κινητοποιήσουν όλους μας: κυβέρνηση, κόμματα και βουλευτές».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης