Κριτική στην κυβέρνηση για την καθυστέρηση της διαπραγμάτευσης ώστε να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση ασκεί ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σημειώνοντας πάντως πως «ούτε βλέπει, ούτε χρειάζονται» εκλογές σύντομα.

«Δεν νομίζω ότι οι θεσμοί στερούνται λογικής. Η κυβέρνηση στερείται σοβαρότητας και σχεδίου. Γιατί αν παρουσιάσει επιτέλους σχέδιο σοβαρό, υποστηρίξιμο και τεκμηριωμένο, εναλλακτικό σε προτάσεις που θίγουν δικαιώματα που δεν θέλουμε, τότε θα μπορέσει να βρει λύσεις και χώρο συνεννόησης. Δεν το έχει κάνει ποτέ μέχρι τώρα, δεν το κάνει ούτε σήμερα. Στο τέλος θα υπογράψει πάλι, διαχέοντας για ακόμη μια φόρα ένα κλίμα δηλητηριώδες» αναφέρει ο κ. Χρυσοχοΐδης σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό / Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Χρυσοχοΐδης αποτιμά θετικά την κινητικότητα που έχει αναπτυχθεί για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς ενώ με αφορμή τη συνεργασία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης με τον Γιώργου Παπανδρέου σημειώνει ότι το παρελθόν είναι γνωστό σ΄ όλους, αλλά δεν πρέπει να είναι εμπόδιο για το μέλλον.

Επισημαίνει ακόμη ότι πρέπει να αποφευχθεί να καταλήξει η προσπάθεια που εξελίσσεται στο σχήμα «ΠΑΣΟΚ κι άλλες δυνάμεις», γιατί, όπως εξηγεί, θα είναι φτωχό αποτέλεσμα όταν η χώρα έχει ανάγκη από μια μεγάλη δημοκρατική παράταξη. Ως πρόταγμα του ενιαίου φορέα της Κεντροαριστεράς θέτει το ζήτημα της ανάπτυξης, της μείωσης της ανεργίας και των ανισοτήτων και θεωρεί απαραίτητη τη διεξαγωγή ανοιχτού συνεδρίου αφού αρθούν όλα τα εμπόδια με ειλικρινή και δημόσιο διάλογο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης