«Όσο πιο γρήγορα πάμε σε εκλογές τόσο το καλύτερο για τη χώρα», δηλώνει στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Εύη Χριστοφιλοπούλου, εκφράζοντας παράλληλα την εκτίμηση πως «το ποσοστό που θα πάρει το Κίνημα Αλλαγής στις εθνικές εκλογές θα είναι διψήφιο». «Θα είμαστε η μεγάλη έκπληξη των εκλογών και θα αιφνιδιάσουμε όσους ποντάρουν στο αντίθετο», αναφέρει.

Η Εύη Χριστοφιλοπούλου υποστηρίζει ότι υπάρχει διακύβευμα στις ευρωεκλογές κι αφορά στη προοδευτική στροφή που είναι όρος επιβίωσης για την ΕΕ. «Είναι αναγκαία όσο ποτέ η ψήφος αλλαγής για την Ελλάδα και την Ευρώπη», σημειώνει και προσθέτει πως «αν δεν προχωρήσει η ευρωπαϊκή ενοποίηση με προοδευτικές μεταρρυθμίσεις δεν θα μπει φρένο στην άνοδο του λαϊκισμού, ακροδεξιού και αριστερού, που τόσα δεινά έχει φέρει».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προσθέτει ότι «η επερχόμενη ήττα στις ευρωεκλογές θα δυσκολέψει αναμφισβήτητα τον κ. Τσίπρα, και αυτό αποδεικνύεται αν δει κανείς τα αποτελέσματα ευρωπαϊκών και εθνικών εκλογών το 2009 και το 2014-2015». Και τονίζει ότι «η ψήφος στις ευρωεκλογές θα στείλει μήνυμα αλλαγής και για την εθνική αναμέτρηση»

Εξηγεί γιατί είναι ανάγκη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να προέρχεται από την προοδευτική παράταξη, ενώ για το συνέδριο του ΚΙΝΑΛ το επόμενο Σαββατοκύριακο η κ. Χριστοφιλοπούλου επισημαίνει ότι έχει ως στόχο «να περάσουμε από τον πολυκομματικό φορέα του σήμερα σε έναν ενιαίο φορέα». «Να ξεκαθαρίσουμε το πολιτικό αφήγημα με το οποίο θα πορευθούμε στις εκλογές. Το Συνέδριο είναι μια ευκαιρία για ανασύνταξη της μεγάλης προοδευτικής παράταξης. Πρέπει να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα ότι δεν πρόκειται να αφήσουμε τον Αλέξη Τσίπρα και την παρέα Μαξίμου, με τον τυχοδιωκτισμό που τους χαρακτηρίζει, να καπηλευτούν τις προοδευτικές ιδέες και τις διαχρονικές αξίες που υπηρετούμε», σημειώνει.

Με αιχμηρό τρόπο η κ. Χριστοφιλοπούλου σχολιάζει την «Πρωτοβουλία προοδευτικών πολιτών- Γέφυρα». «Στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν πράγματι γεφυρώσει τις διαφορές τους με τους Αντώναρο, Παπακώστα, Κουντουρά και λοιπούς. Τώρα πού είναι η πρόοδος σε αυτή τη “συμμαχία” ειλικρινά δεν ξέρω. Οι “γέφυρες” που προσπαθούν να στήσουν είναι συναλλαγές με γυρολόγους, που αναζητούν απεγνωσμένα λόγο ύπαρξης στην πολιτική σκηνή» ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης