Της Άντζελας Πεΐτση

Τέσσερα ερωτήματα προς το Υπουργείο Παιδείας, κατέθεσε στη Βουλή, ο Αναπληρωτής Τομέαρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας – Βουλευτής Κορινθίας, Χρίστος Δήμας, αποκαλύπτοντας τροπολογία που κατατέθηκε με τη διαδικασία του επείγοντος σε «άσχετο» όπως το χαρακτήρισε νομοσχέδιο.

Η συγκεκριμένη τροπολογία «για τη θεσμοθέτηση επαναληπτικών διατάξεων», κατατέθηκε σήμερα ενώ στη Βουλή συζητείται αποκλειστικά και μόνον το σχέδιο νόμου: «Σύσταση Ν.Π.Ι.Δ. με την επωνυμία «Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης” και άλλες διατάξεις».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Δήμας ζήτησε απαντήσεις για τα εξής ερωτήματα:

1. Τι λογίζεται ως σοβαρός λόγος υγείας;

2. Ποιος πιστοποιεί το σοβαρό λόγο υγείας;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

3. Γιατί η τροπολογία δεν ξεκαθαρίζει αυτά τα ερωτήματα και αφήνει περιθώρια για να καταλήξει η διάταξη σε είσοδο εξεταζόμενων από το παράθυρο;

4. Δε συνιστά χειραγώγηση των τελικών αποτελεσμάτων το γεγονός πως ένας υποψήφιος, θα γνωρίζει εκ των προτέρων σε ποιες Σχολές οι βάσεις θα είναι χαμηλά;

Ο Βουλευτής ΝΔ Κορινθίας, εξαπολύοντας δριμύτατη κριτική κατά της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, υπογράμμισε: «Όχι στην είσοδο στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, από το παράθυρο. Ανευθυνότητα, παραμονές των εξετάσεων, πλήττει το κύρος της διαδικασίας. Μόλις, 42 ημέρες πριν την έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων, η Κυβέρνηση θεσμοθετεί με διαδικασία «Επείγοντος» διεξαγωγή επαναληπτικών εξετάσεων κάθε Σεπτέμβριο για δύο λόγους: «Είτε σοβαρού λόγου υγείας είτε λόγω ψυχική οδύνης λόγω θανάτου. Ας απαντήσουν για το τι λογίζεται όμως ως σοβαρός λόγος υγείας, ποιος πιστοποιεί τον σοβαρό λόγο υγείας και γιατί η τροπολογία δεν τα ξεκαθαρίζει αυτά και αφήνει περιθώρια για να καταλήξει η διάταξη σε είσοδο εξεταζόμενων από το παράθυρο; ».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης