Ζ. Κωνσταντοπούλου: Στις εκλογές δεν συμμετέχει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά μια ομάδα του Μαξίμου

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 7 Σεπτεμβρίου 2015, 20:20
Ζ. Κωνσταντοπούλου: Στις εκλογές δεν συμμετέχει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά μια ομάδα του Μαξίμου
Σε αυτές τις εκλογές δεν συμμετέχει ο ΣΥΡΙΖΑ, συμμετέχει μια ομάδα του Μαξίμου, δήλωσε η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, ενώ όπως εκτίμησε, «την κυβέρνηση την έριξε το Μαξίμου».

Η κα. Κωνσταντοπούλου χαρακτήρισε «σκοτεινή φυλακή» την Ευρωζώνη και σημείωσε ότι το δίλημμα που τίθεται είναι «ευρώ ή δημοκρατία», με την ίδια να επιλέγει δημοκρατία. «Κι αν το ερώτημα ήταν δραχμή ή δημοκρατία, πάλι δημοκρατία θα επέλεγα» πρόσθεσε.

Η πρόεδρος της Βουλής χαρακτήρισε «εκβιαστές οι δανειστές», καταλογίζοντάς τους ότι συγγράφουν κείμενα χωρίς διαβούλευση.

Όπως είπε, υιοθετεί απολύτως τις θέσεις με τις οποίες είχε εκλεγεί ως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ επέρριψε ευθύνες στον κ. Τσίπρα, κατηγορώντας τον διέλυσε τον ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, έκανε λόγο για επίθεση εναντίον της από το περιβάλλον του κ. Τσίπρα και σημείωσε ότι θα τον καλούσε σε ντιμπέιτ, για να πει τι κέρδισε η χώρα από τη συμφωνία. «Οι πολίτες ζητούν εξηγήσεις. Τι πετύχαμε;» συμπλήρωσε.

Θεωρούσα ότι είχα μία ειλικρινή σχέση με τον κ. Τσίπρα, εξήγησε και επεσήμανε ότι η κυβέρνηση έπεσε, όταν ο τότε πρωθυπουργός άλλαξε τους υπουργούς που καταψήφισαν τη συμφωνία.

Η πρόεδρος της Βουλής σημείωσε ότι δεν υπάρχει καμία δέσμευση για το χρέος και έκανε λόγο για αφαίμαξη των πολιτών, μέσα από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Όπως ανέφερε η κα. Κωνσταντοπούλου, ήταν η μόνη που δεν έθαβε δικογραφίες, απαντώντας στις κατηγορίες ότι ότι έβαλε «στο συρτάρι» ποινική δικογραφία που διαβιβάστηκε στη Βουλή, για τα εξοπλιστικά.

Αναφερόμενη στη Λαϊκή Ενότητα, εξήγησε ότι δεν είναι ένα προσωποπαγές κόμμα, αλλά μία συλλογική προσπάθεια.

Ο κα. Κωνσταντοπούλου κάλεσε τον κ. Παυλόπουλο, όπως και τον κ. Τσίπρα, όταν έχουν κάτι να πουν, να έχουν το θάρρος των λόγων τους και να το λένε επωνύμως και όχι μέσω κύκλων.

Ζήτησε από τον κ. Παυλόπουλο να εξηγήσει γιατί δεν διαβίβασε την επιστολή της στους ομολόγους της, ενώ την ίδια ώρα συνομιλούσε με ηγέτες της Ε.Ε. και άλλων κρατών.

Η κα. Κωνσταντοπούλου διευκρίνισε ότι προσπάθησε κατά τη διάρκεια της θητείας της να συγκροτήσει ένα νέο υπόδειγμα κοινοβουλευτικής λειτουργίας, με τη Βουλή να είναι ανοιχτή στην κοινωνία.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 7 Σεπτεμβρίου 2015, 20:26