Λίγες ημέρες πριν από το δημοψήφισμα στην ΠΓΔΜ για τη Συμφωνία των Πρεσπών και μετά τις επαφές του στην Ουάσινγκτον, ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ συνεχίζει το μπαράζ συνεντεύξεων και τοποθετήσεων προκειμένου να πείσει τους συμπολίτες του να ψηφίσουν υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο πρωθυπουργός των Σκοπίων παραχώρησε συνέντευξη στο πρακτορείο ΜΙΑ, στο περιθώριο της επίσκεψής του στις ΗΠΑ, όπου και συνάντησε τον Αμερικανό αντιπρόεδρο Μάικ Πενς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Κατανοώ τη δυσαρέσκεια των συμπολιτών μας στη διασπορά για την προσθήκη “βόρεια” στο όνομα, δεν είναι εύκολο να το δεχθεί κανείς. Αλλά δεν υπάρχει άλλη Μακεδονία εκτός από τη δική μας. Το βόρειο τμήμα της Ελλάδας είναι Ελλάδα, το δυτικό τμήμα της Βουλγαρίας είναι Βουλγαρία. Αυτή είναι η Μακεδονία μας και δεν θα υπάρχει άλλη στον κόσμο. Το να αντιλαμβάνεται κανείς τι είδους προοπτικές και τι είδους μέλλον παρέχουμε για το κράτος, αλλά πάνω από όλα για τα παιδιά και τις γενιές που θα έλθουν, πιστεύω ότι αυτός είναι ένας σοβαρός λόγος για να ενωθούμε. Με αυτά τα λόγια θέλω να κινητοποιήσω τους πάντες. Ανεξάρτητα από το εάν είναι εγγεγραμμένοι ή αν θέλουν ή όχι να ψηφίσουν πιστεύω ότι η “Μακεδονία” χρειάζεται τη στήριξη της διασποράς. Αλλά αυτή τη φορά είναι σημαντικό για όλους, ανεξάρτητα που βρίσκονται, στην πατρίδα ή στην Αυστραλία, τον Καναδά, την Αμερική ή την Ευρώπη, όλοι να υποστηρίξουν αυτήν την μοναδική εναλλακτική για την “Μακεδονία”» είπε. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης